Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevyen: I det mindste gik det ikke værre

Trump, corona, Paludan og brændende tunneller er til at leve med, hvis bare man husker, hvor meget værre det kunne være gået
Sherin Khankan fortsætter sagen mod Naser Khader ved Højesteret. I det mindste gik det ikke værre.

Sherin Khankan fortsætter sagen mod Naser Khader ved Højesteret. I det mindste gik det ikke værre.

Sille Veilmark

Moderne Tider
27. juni 2020

Mon ikke en del bilister sad og brokkede sig i køen mandag morgen, da Limfjordstunnelen blev spærret i begge retninger midt i myldretiden. Inde i tunnelen var en varebil brudt i brand lige under et stort fjernvarmerør, som man ikke helt vidste, hvordan ville reagere på varmen. Og omme på bilens lad stod i øvrigt lige en bette tank med 400 liter diesel helt stille og roligt og lignede noget, man ikke skulle varme for meget op, før man fik alvorlige problemer.

Da morgentrafikkens travle bilister endelig kom på arbejde, havde de nu lejlighed til at sige syv meget kloge ord, der kan bruges om næsten alt:

»I det mindste gik det ikke værre«.

I denne uge, var der rigeligt med lejlighed til at bruge vendingen, der trods sin umiddelbart negative klang vel faktisk er et slags udtryk for livsglæde.

Først måtte Putin coronaaflyse den kæmpestore militærparade, der skulle have markeret 75-året for Sovjets sejr over Nazityskland den 9. maj 1945. Siden pillede statsledere som Emmanuel Macron og Xi Jinping lidt af stråleglansen ved at melde afbud, men i det mindste gik det ikke værre.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her