Læsetid: 3 min.

Viura er druernes svar på naboens datter

Viura har ry for ikke at kunne lave verdensklassevin, men skønheden findes, og en dag opdager du den lige midt i den sorgløse hverdagsvin
Viura har ry for ikke at kunne lave verdensklassevin, men skønheden findes, og en dag opdager du den lige midt i den sorgløse hverdagsvin

Sofie Holm Larsen

6. juni 2020

Velkommen til Den grønne vinskole. Her gennemgår vi uge for uge de vigtigste grønne druer. Læs med – og husk at drikke dine lektier.

De to nabolande Italien og Spanien er meget forskellige – også vinstilsmæssigt, men noget har de til fælles. De anvender et grotesk antal synonymer for samme drue.

Det er for eksempel ikke indlysende logisk, at druen macabeo, der spiller hovedrollen i din cava fra Barcelona, er den samme som druen viura, du garanteret ikke drikker lige så meget af i formen ’hvid Rioja’ fra regionen Rioja.

Men sådan er det. Macabeo/viura er i følge en del vinspecialister en drue, som hårdnakket nægter at lave verdensklassevin. Og det passer meget godt med, at cava aldrig har påberåbt sig at være lige så fisefornem og kompleks som champagne. Ikke desto mindre, så smager næsten al cava da godt!

Ugens lektie

Prøv en Borsao Blanco Selección fra 2018. Den er frisk og sprød, overraskende billig, og dermed et glimrende bud på en lækker hverdagsvin. Har desuden fået fem stjerner af magasinet Gastro.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ulrik mortensen
  • Steffen Gliese
ulrik mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu