Baggrund
Læsetid: 4 min.

Fodboldstjernen Marcus Rashford sikrer gratis skolemad – og giver Boris Johnson hovedbrud

Boris Johnson har tabt en politisk kamp til fodboldspilleren Marcus Rashford. Premierministerens nederlag demonstrerer endnu en gang, at sport ikke er en apolitisk affære: ’Atletaktivisme’ har eksisteret siden Antikken, men er blevet forstærket af sportens kommercialisering
Manchester United-stjernen Marcus Rashford har sikret gratis mad til godt en million fattige skolebørn sommeren over.

Manchester United-stjernen Marcus Rashford har sikret gratis mad til godt en million fattige skolebørn sommeren over.

Mike Hewitt

Moderne Tider
4. juli 2020

Normalt er Marcus Rashford ikke en politisk stemme i den offentlige debat. Angriberen lader fødderne tale for Manchester United med sit ubarmhjertige skud og sine knivskarpe vendinger.

Men med et åbent brev og et debatindlæg i den britiske avis The Times forrige uge fik han den britiske premierminister, Boris Johnson, til at foretage en skarp vending.

Rashford har således sikret gratis skolemad til godt en million fattige skolebørn sommeren over.

Den britiske regering havde ellers planlagt at stoppe ordningen, når børnene blev sendt på sommerferie. Men brevet fra Rashford fik Johnson og Det Konservative Parti til at skifte mening og vedtage et lovforslag om at forlænge skolemadsordningen til stor glæde for skolebørnene og de tabloide aviser.

I det åbne brev skriver Rashford, at han ikke påstår at have samme uddannelse som parlamentsmedlemmerne, men at han på grund af sin opvækst i et socialt boligbyggeri nær Manchester har en »social uddannelse«.

Selv havde han om nogen brug for den gratis skolemad som barn, da hans enlige mor skulle forsørge ham og hans søskende, skriver han.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her