Feature
Læsetid: 15 min.

I en gammel nazistisk militærbase ligger verdens største badeland, hvor alt er, som tuttifrutti-tyggegummi smager

I år virker mange solrige feriedestinationer i Spanien, Italien og Thailand utrygge og uoverskuelige. Når nordeuropæerne ikke vil til syden, må syden komme til Nordeuropa. Information tilbragte 36 timer i et kæmpe tropeland i en gammel nazistisk militærbase ved Berlin
Bygget af nazisterne, brugt af Sovjet som luftbase. Nu huser det store militæranlæg et tropisk bade- og ferieland, hvor temperaturen aldrig kommer under 26 grader.

Bygget af nazisterne, brugt af Sovjet som luftbase. Nu huser det store militæranlæg et tropisk bade- og ferieland, hvor temperaturen aldrig kommer under 26 grader.

Sarah Hartvigsen Juncker

Moderne Tider
1. august 2020

»Prøv at se, prøv at se,« siger Mille, da den store stålkonstruktion kommer til syne bag birketræerne. »Det ligner en, en, en kæmpe sæbeboble,« siger hun.

»Eller en halv globus, bare helt uden farver,« tilføjer hendes bror, Alexander.

Solen brænder og himlen er blå over Krausnick i det gamle Østtyskland. Ikke at det betyder noget for familien Overby fra Brande. De næste seks dage skal de holde ferie inde i kuplen, hvor temperaturen aldrig kommer under 26 grader, og der altid er »hvide sandstrande, krystalklart vand og kolde drinks under palmetræerne,« som der står i brochuren.

Otteårige Mille, Alexander på 11 år og deres forældre Lotte og Michael skal kun gå en kilometer fra deres lejede mobilehome til Tropical Islands, verdens største badeland.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Thomas Tanghus

> Forbi teateret, der viser Simpsons på storskærm. Forbi ti softicemaskiner og en pedaldrevet ketchupautomat.

Dantes nedstigning til helvede.

Hanne Utoft, Flemming Berger, Birte Pedersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Hanne LT Kristensen og Morten Jønsson anbefalede denne kommentar
Kristian Nielsen

Det er altså ikke rigtigt at den hangar har nazistisk fortid.. Den er bygget så sent som i 1990'erme som led i et fejlslagent projekt omkring transport med store luftskibe. At tillægge hangaren nazistisk fortid er direkte forkert. Den eksisterede simpelt hen ikke under nazismen.. En simpel google søgning vil afsløre at hangaren tilhørte selskabet "Cargolifter" der gik konkurs i 90'erme.. Hvordan kan en sådan fejl slippe igennem redaktøren? Er information nu ude i click-bait overskrifter? Det klæder jer ikke.. just saying!

Birte Pedersen, Torbjørn Methmann, Dennis Tomsen, Kim Houmøller, Carl Chr Søndergård, Morten Østergaard, Peter Beck-Lauritzen, Bjørn Pedersen, Jan Weber Fritsbøger, Erik Karlsen og Jens Dalby Jensen anbefalede denne kommentar

Kristian,
hangaren blev først færdig i starten af dette årtusinde, altså ca. år 2000.
Men det var ikke forkert, hvis artiklen havde hævdet, at hangaren blev bygget på et gammelt militærområde, der først blev brugt af nazisterne og senere af det sovjetiske militær.

Hanne Utoft, Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Morten Østergaard, Peter Beck-Lauritzen og Bjørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Dalby Jensen

"Nazisterne byggede zeppelinere i den under krigen", hedder det om domen i artiklen. Som Kristian Nielsen rigtigt påpeger, er domen først opført i 1990'erne. Dertil kommer, at "nazisterne" slet ikke byggede nye luftskibe under 2. verdenskrig. Bortset fra enkelte igangværende projekter blev produktionen indstillet efter at luftskibet "Hindenburg" brød i brand og styrtede ned i 1937. https://en.wikipedia.org/wiki/Zeppelin#Hindenburg,_end_of_an_era

Hanne Utoft, Birte Pedersen, Torbjørn Methmann, Carl Chr Søndergård, Morten Østergaard, Peter Beck-Lauritzen, Jens Skov, Jan Weber Fritsbøger og jens peter hansen anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Før Tropical, var hangaren ejet af et firma som også lavede luftskibe.
Arm-båndene er den økonomiske finte. Der er censorer overalt; når du spiser, drikker, får massage og går i tysk sauna. De ved, at børn er nysgerrige og så kan du betale når du går. Rent bondefangeri.
Det var vist nok kritik no. 21.
Jeg var der i 13 sammen med 70 elever og 14 lærere. Det var samme skoleår vi også rejste til New York. Og jeg havde det skrækkeligt begge steder, pga den høje temperatur og ekstreme luftfugtighed. Jeg forstår nu begrebet klimaflygtning fuldstændigt.
Det var skoleåret hvor vi forinden var blevet lockoutet, alle Danmarks lærere. Jeg var tillidsmand og et eller andet knækkede fuldstændig inde i mig. Lærerne arbejder stadig uden overenskomst! ! !

Da én af vores elever fik åndenød og blev indlagt på deres samarit-stue. Der kunne medarbejderne ikke rigtig håndtere den unge pige og ville tilkalde en ambulance. Det skal her siges at jeg havde pigen til drama. Jeg meldte straks, mine kollegaer var lettede (så kunne de soppe videre) og vi kørte til et "øst" tysk hospital. Derude kunne igen tale engelsk, bortset fra lægen. Som efter nogle undersøgelser fandt hendes journaler. Jeg fik da at vide, at min drama-elev havde et hav af diagnoser og fik ordineret mange forskellige piller?.
Jeg konfronterede min leder "hvorfor, har vi intet fået at vide og burde vi ikke være bedre forberedt"?. 3 år senere var jeg ude af vagten - og pigen blev frisør.

Sådan nogle steder kan næppe tilgåes med offentlig transport