Portræt
Læsetid: 9 min.

Ghislaine Maxwell er kvinden bag Jeffrey Epstein. I denne uge blev hun stillet for en dommer

Ghislaine Maxwell skal igennem den retssag, Jeffrey Epstein undslap, da han døde sidste år i sin celle. Hun blev tidligere på måneden anholdt af FBI og er nu anklaget for at have hjulpet Epstein med at rekruttere og misbruge unge piger seksuelt. I denne uge blev hun fremstillet for en dommer og erklærede sig uskyldig. Information tegner et portræt af ’Madame Maxwell’
Det er sjældent Ghislaine Maxwell selv, som er hovedpersonen på billederne, selv om hun hele sit liv har været en del af den absolutte sociale elite. Hun er stort set altid portrætteret som sidekick med armen rundt om diverse A-kendisser.

Det er sjældent Ghislaine Maxwell selv, som er hovedpersonen på billederne, selv om hun hele sit liv har været en del af den absolutte sociale elite. Hun er stort set altid portrætteret som sidekick med armen rundt om diverse A-kendisser.

Davidoff Studios/Getty Images

Moderne Tider
18. juli 2020

I 1990’erne gik der stort set ikke en uge, uden at jetsetteren Ghislaine Maxwell var at finde i den kulørte presse. Hvis ejendomsmogulen Donald Trump holdt reception med bobler og pindemadder, var hun der. Hvis supermodellen Naomi Campbell fejrede fødselsdag på en trendy Manhattanklub, var hun der. Og hvis filmproducenten Harvey Weinstein holdt havefest med grillmad og paraplydrinks, kunne man være sikker på, at Ghislaine Maxwell var blandt de inviterede.

Hendes tilstedeværelse til den slags sociale overklassearrangementer er ekstremt veldokumenteret, og der findes et hav af billeder af hende på røde løbere iført dyrt designertøj, smart læder og chik dyreprint. Men det er aldrig Ghislaine Maxwell selv, som er hovedpersonen på billedet. Hun er stort set altid portrætteret som sidekick med armen rundt om de absolutte A-kendisser, kameraernes blitzlys elskede.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørn Pedersen

Det ser ud til at være morads, som også Trump har deltaget i.

Carsten Wienholtz, Torben Arendal og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar

Bill Clinton og en række andre notabiliteter/indflydelsesrige har skam også været knyttet til Epstein, som formentligt delvist levede af, mere eller mindre direkte, at afpresse dem. Historien om Epstein har politisk værdi, fordi den understreger hvad en priviligeret elite lader ske, og til dels selv deltager i. Prins Andrew ser jo også slemt kærende ud.

Carl Chr Søndergård, Carsten Wienholtz, erik pedersen, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar

kørende