Læsetid: 9 min.

Kanye West bliver nok ikke præsident – men hvad i alverden foregår der?

Rapperen, produceren, modedesigneren og noget nær Guds udvalgte, Kanye West, vil nu også være præsident. Eller vil han? Hele verden spekulerer lige nu i tre scenarier: Enten mener han det, eller også er det et stunt for at skabe opmærksomhed om sin nye plade. Men der er også den mulighed, at han er midt i en offentlig nedsmeltning
Kanye West afholdt sit første vælgermøde i North Carolina søndag.

Kanye West afholdt sit første vælgermøde i North Carolina søndag.

Randall Hill

25. juli 2020

I en skudsikker vest med teksten Security påtrykt og med 2020 barberet på baghovedet gik Kanye West på scenen til sit første vælgermøde i Charleston i staten South Carolina sidste søndag.

Uden mikrofon råbte han de tilhørende op og bad dem vente med at huje og klappe, til han havde færdiggjort sine pointer. Ikke fordi han havde mange. Meget af sin taletid brugte han på at gå i direkte dialog med de tilhørende og på en lang personlig fortælling om, hvordan han og hustruen (realitystjernen Kim Kardashian) overvejede en abort, da hun blev gravid med parrets første barn, nu syvårige North, og at hans forældre overvejede det samme med ham, alt imens han hulkede i sine hænder.

»Jeg slog næsten min datter ihjel,« jamrede West, opløst i gråd.

Det kan snart ikke være gået nogens næse forbi, at rapperen, produceren, modedesigneren – og ifølge sig selv – Guds udvalgte Kanye West stiller op som præsident i USA til valget i november – eller det siger han i hvert fald, at han gør.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • erik pedersen
  • Eva Schwanenflügel
Alvin Jensen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er desværre foruroligende nyt. For selvom KW ikke er i nærheden af at kunne blive præsident, så kan det afstedkomme at Trump får 4 år mere.

Søren Kristensen, Alvin Jensen, erik pedersen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Jens Nielsen

Nej KW kan ikke blive præsident. Det kræver at man har en stor organisation der er i stand til få en evt. kandidat opstillet i stort set alle stater i USA. Der er forskellige regler fra stat til stat og meget ofte en tidsbegrænsning for opstilling der i praksis gør det umuligt for kandidater der er ikke stiller op for demokraterne eller republikanerne at blive opstillingsberettiget. Milliardæren Ross Peron og Miljøaktivisten Ralph Nader er stort set de eneste indenfor de sidste 40 år der har formået at stille op som uafhængige kandidater og ingen af dem opnåede at blive opstillingsberettiget i alle stater.

Personlig hælder jeg mest til den teori at KW's stunt er koordineret med Trump og handler om at få unge stemmer flyttet væk fra demokraternes kandidat, som mange unge kun nødigt forventes at stemme på i fraværet af en mere progressiv kandidat som Sanders eller Warren, en kandidat som for mange kun er spiselig fordi Trump anses for at være langt værre. Tilsyneladende er KW dog så skrøbeligt at han ikke kommer til gennemføre sit forehavende.

Jeppe Lindholm

Altså jeg synes Google Assistent skal være USA's næste præsident. Den ved jo så meget og har svar på alt ting.

Mads Kjærgård

Trumph kan få fire år mere? Og hvad er så meningen med at KW stiller op mon? At blive valgt eller sikre Trumph et genvalg? Ha folk er idiotiske! Tsk tsk!

Thomas Østergaard

Måske er det der foregår at mainstreammedierne ikke er særlig gode til at udvælge hvad der er nyheder, og forveksler kendisstatus med relevans.