Klumme
Læsetid: 3 min.

Malene Ravn: Jeg holder mest af det, jeg ikke kender, men alligevel genkender

Forfatter Malene Ravn bliver især inspireret af bøger, som hun ikke helt forstår, men mærkes som en sart sandhed, en ordløs forbindelse
Malene Ravn er småbitter over at glemme de bøger, hun har læst og holder af. »Det, jeg kan huske, er stemninger, tilstande og små glimt,« skriver hun i denne klumme.

Malene Ravn er småbitter over at glemme de bøger, hun har læst og holder af. »Det, jeg kan huske, er stemninger, tilstande og små glimt,« skriver hun i denne klumme.

Les Kaner

Moderne Tider
1. august 2020

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at én bog har forandret mit syn på verden eller på, hvad litteraturen kan. Der er snarere tale om stabler af bøger, som gradvist og tilsammen forandrer mit blik og mit indre landskab.

Jeg læser med begejstring, og imens jeg læser, findes der ikke andet end mig og bogen. Når jeg er færdig, siver det fra mig: titlen, indholdet, sproget, forfatteren. Jeg er simpelthen dårlig til at huske bøger. Af samme årsag er jeg for længe siden begyndt at føre liste over de mange bøger, jeg læser, som en slags oversigt over indre byggesten. Den enkelte bog kan jeg måske ikke huske, men hver læst roman føjer sig til de andre og er med til at skabe mig og min forestillingsverden, skubbe til den og forandre den.

Jeg er småbitter over så hurtigt at glemme de bøger, jeg har læst og holder af. Jeg er også dårlig til at tale om bøger. Det er et usselt eksemplar af forfatterracen, en cand.mag., der ikke kan formidle de vigtigste temaer i selv de store klassikere uden at læse op på sagen. Det, jeg kan huske, er stemninger, tilstande og små glimt. Fortællingen fortoner sig.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

steen ingvard nielsen

Smukt,
jeg ved ikke hvad litteraturen kan!
Jeg må skrive mig frem til det.

Modsige alt og alle.

Tak!