Læsetid: 2 min.

Podcast: Sara slutter fred med fremtiden

Sara Mering er 23 og bange for den fremtid, hendes generation går mod – med klimaforandringer, ulighed og et uoverskueligt internet. I denne podcast undersøger hun sin frygt i håbet om til sidst at slutte fred med fremtiden.
Sara Mering er 23 og bange for den fremtid, hendes generation går mod – med klimaforandringer, ulighed og et uoverskueligt internet. I denne podcast undersøger hun sin frygt i håbet om til sidst at slutte fred med fremtiden.

Emil Ryge

11. juli 2020

Sara Mering er 23 og bange for fremtiden. Hendes generation har fået overdraget en verden præget af store uløste problemer, som generationerne før dem har skabt eller bare mangler at få styr på.

Det gælder klimaforandringerne, det gælder internettet, det gælder magten og pengene, og det gælder den psykiske sårbarhed. Det gælder spørgsmålet om, hvordan man finder meningsfulde fællesskaber og skaber forandring.

I serien her undersøger hun hvert af de fænomener i et forsøg på at se frygten i øjnene – og forhåbentlig slutte fred med fremtiden. 

Men, som hun forklarer i podcasten: »Selv om serien handler om min dystopiske fremtid, så er det ikke en dystopisk serie. Jeg lover, at jeg vil gøre alt for, at det ser håbefuldt ud.«

Afsnit 1: Klimakrisen – med Jesper Theilgaard og Tor Nørretranders

En radikal lydkunstner fra 70’erne. En skræmmende forudsigelse i 80’erne. Et fatalt klimatopmøde i 2009. Og et oversvømmet album fra sidste år.

Sara Mering og resten af hendes generation står i dag med et kæmpe ansvar i hænderne. Klimaforandringerne er en realitet, og fremtiden minder mest af alt om en katastrofefilm.

Afsnit 2: Internettet – med Emma Holten, Bisse og Frederik Kulager

En 23-årig og en 88-årig. Algoritmer og dataindsamling. Walter Benjamin og Instagram.

I andet afsnit af serien undersøger Sara Mering internettet og sociale medier. De steder, hun er vokset op og kender så godt, men som samtidig indeholder en stor og uigennemskuelig bagside.

Afsnit 3: Psykisk sårbarhed – med Asta Olivia Nordenhof, Noemi Katznelson og Jesper Vaczy Kragh

At give sin sårbarhed form. At behandle psyken og stille en diagnose. At passe på hinanden.

I tredje afsnit af serien spørger Sara Mering, hvorfor flere og flere unge får det dårligt i deres liv. Hun kigger på årsagen til sårbarheden, på historien bag psykiatrien og på nutidens sprog.

Afsnit 4: Magt og penge - med Andreas Mulvad og Inge Røpke

At pengene og magten hænger sammen, ved Sara Mering godt. Hun ved bare ikke hvordan. Men hvis hendes generation skal have indflydelse, må den insistere på, at magten også er for dem.

I fjerde afsnit af ’Sara slutter fred med fremtiden’ prøver Sara at finde en indgang til pengenes lukkede verden.

Afsnit 5: Forandring og fællesskaber - med Rune Lykkeberg, Poul Nesgaard og Malika Mahmoud

Sara slutter fred med fremtiden. Sara Mering har undersøgt sin frygt for klimakrisen, internettet, psykisk sårbarhed, magt og penge. Nu mangler hun at finde ud af, hvordan hendes generation skaber forandring. Svaret, tror hun, skal findes i fællesskaberne.

Sara slutter fred med fremtiden

Sara Mering er 23 år og bange for den fremtid, hendes generation går imod. Derfor søger hun hjælp til at forstå tidens fem store udfordringer: Klimakrisen, internettet, psykisk sårbarhed, penge og magt, samt hvordan vi skaber forandring.

Serien findes også som artikler. Læs dem her.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu