Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugens jubilar er en god gammel dræbermaskine

Hver uge hænger Informations sommerredaktion medaljer om en lille håndfuld af ugens begivenheder
»I dag er faren for en atomar katastrofe større, end den var under Den Kolde Krig,« sagde den forhenværende amerikanske forsvarsminister William J. Perry i et interview med Politico for et par år siden og henviste til, at flere stater forsøger at udvikle bomber, mens koldkrigens våbenaftaler bliver opløst. »Og folk er lykkeligt uvidende om det.«

»I dag er faren for en atomar katastrofe større, end den var under Den Kolde Krig,« sagde den forhenværende amerikanske forsvarsminister William J. Perry i et interview med Politico for et par år siden og henviste til, at flere stater forsøger at udvikle bomber, mens koldkrigens våbenaftaler bliver opløst. »Og folk er lykkeligt uvidende om det.«

Los Alamos National Laboratory

Moderne Tider
18. juli 2020

I dag kårer vi ugens fødselar, ugens indrømmelse, ugens binge-watching og ugens gidsel.

Ugens fødselar

Atombomben, den gode gamle dræbermaskine, havde jubilæum denne uge. Torsdag var det præcis 75 år siden, at amerikanerne prøvesprængte bomben med kodenavnet Trinity i Alamogordo, New Mexico. Ingen tilstedeværende dengang vidste, hvad de skulle forvente. Enkelte havde overvejet muligheden for, at selve atmosfæren ville bryde i brand ved eksplosionen, og at det ville være enden på livet på Jorden.

Da en af de ledende videnskabsfolk, James B. Conant, så eksplosionens første knaldskarpe lysglimt – han kiggede ikke gennem svejseglas – blev han total blændet og troede rent faktisk, at det var Jordens undergang. 

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her