Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Hvad gør man, når man dater en kunstner, men ikke kan lide kunsten?

Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet er for stort – intet er for småt. I denne uge har Anders skrevet ind og spurgt, om han kan date en, hvis kunst han ikke bryder om
Hver uge svarer Brevkassen på spørgsmål fra læserne. Intet er for stort – intet er for småt. I denne uge har Anders skrevet ind og spurgt, om han kan date en, hvis kunst han ikke bryder om

Mia Mottelson

Moderne Tider
15. august 2020

Hen over sommeren er jeg begyndt at se en kvinde, der bruger det meste af sin tid på at lave skulpturer. Med andre ord dater jeg en kunstner. Allerede på anden date præsenterede hun mig for de nyeste værker i samlingen, og jeg måtte inde i mig selv konkludere, at jeg ikke brød mig om dem. Det sagde jeg selvfølgelig ikke i situationen – der nikkede jeg anerkendende og roste dem. Men hvad gør jeg nu? Skal jeg blive ved med at lade, som om jeg kan lide de ting, hun laver, og bakke op om hendes kunst? Eller skal jeg være ærlig og sige, hvad jeg egentlig tænker?

Svar I:

Først og fremmest må du spørge din date, hvad der egentlig er på færde i hendes kunst. Hvad er det, der driver hende? Hvad er det, hun vil udtrykke? Hvorfor ser hendes værker ud, som de gør?

Hvis din date svarer på en måde, der både tænder dig i hoved og krop, så havde både hun og skulpturerne heldigvis langt flere lag, end du umiddelbart kunne fatte. Det er et fællestræk ved både god kunst og kærester, at der bliver ved med at være noget, man ikke helt forstår.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Vi er nogle stykker der mener at kunstværker i bund og grund er selvportrætter; måske ikke 1:1, men i hvert fald i ånden. Hvis det er rigtigt, så har du svaret lige dér. Men derfor kan du jo godt give din kunstnerveninde en chance, det skal man jo også med kunsten, en gang imellem.

Love me, love my dog? Tom smiger er en frygtelig gang smalkost. Det får hun sikkert hurtigt færten af.
Jeg synes, at hun skal droppe dig og finde en ærlig fyr.