Interview
Læsetid: 4 min.

»Det, som kaldes fascisme i dag, var sund fornuft i 1950’ernes Danmark,« siger Kim Møller fra Uriasposten

Er det sandt, at en stank af 1930’erne har spredt sig på den moderne højrefløj? Kim Møller driver den højreradikale blog Uriasposten og bliver stemplet som nazist en gang i timen. Vi har bedt ham tage Theodor Adornos fascisttest fra 1947 for at se, om der er noget om snakken
Kim Møller, der driver den højreradikale blog Uriasposten, scorer 13,6 procent over gennemsnittet på Adornos fascisttest.

Kim Møller, der driver den højreradikale blog Uriasposten, scorer 13,6 procent over gennemsnittet på Adornos fascisttest.

Jesse Jacob

Moderne Tider
29. august 2020

Lidt til højre for den etablerede højrefløj finder man Kim Møller, manden bag nyhedsbloggen Uriasposten, der samler historier om kriminalitet begåeet af indvandrere og andre af det multikulturale samfunds skyggesider.

I Adornos F-skalatest, der måler autoritære og facistiske personlighedstræk, scorer han 13,6 over gennemsnittet, og han havde da også skammet sig, hvis han scorede lavere i sådan et »kulturmarxistisk projekt«.

– Vi lægger ud med et spørgsmål fra testen: ’De fleste sociale problemer ville blive løst, hvis vi på en eller anden måde kunne slippe af med de umoralske, onde og svage mennesker?’

»Man kunne i hvert fald starte med at lukke grænserne, så vi ikke skulle bruge så mange penge på udlændinge. Der er ingen tvivl om, at indvandrere betyder højere offentlige udgifter. Det lyder måske grimt, men sådan er virkeligheden.«

– Det var meget hurtigt, du fik sat lighedstegn mellem indvandrere og ’de umoralske, onde og svage’?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Fenger Lund

Jeg vil gerne efterspørge at en af de personer som flittigt bruger termet "kulturmarxist" kommer med en definition. Nu har jeg læst Det Kommunistiske Manifest, og manden gik ikke synderligt op i kultur.

Steffen Gliese

Fascisme er en særlig måde at tænke på, og med sit simplistiske argument om, hvordan man lærer den samfundsbærende kultur, lever KM op til denne definition.