Interview
Læsetid: 4 min.

»Konservatisme uden Gud er i fare for at blive brun,« siger Katrine Winkel Holm

Prøv at tygge lidt på ordet ’ligusterfascist’. Smagen af klassehad hænger i munden, mener sognepræst og DF’er Katrine Winkel Holm. Hun har taget den såkaldte fascisttest, som filosoffen Theodor Adorno udviklede efter Anden Verdenskrig
Moderne Tider
15. august 2020
Prøv at tygge lidt på ordet ’ligusterfascist’. Smagen af klassehad hænger i munden, mener sognepræst og DF’er Katrine Winkel Holm. Hun har taget den såkaldte fascisttest, som 
filosoffen Theodor Adorno udviklede efter Anden Verdenskrig

Jesse Jacob

I 1947 udviklede den tyske filosof Theodor Adorno ’F-skalatesten’ i et forsøg på at måle antidemokratiske og autoritære personlighedstræk. Jo højere du scorer, desto mere fascistisk er du.

Sognepræst og DF’er Katrine Winkel Holm har taget testen (du kan selv tage den her) – og ligesom ordet ’ligusterfascist’ er den en af de intellektuelle, venstreorienterede Adorno-typers evindelige angreb på den lille mand og hans småborgerlige værdier og forudsigelige liv, siger hun.

– Vi lægger ud med et par spørgsmål fra testen: ’Nu til dags stikker flere og flere mennesker snuden i sager, som burde forblive private og personlige’ ...

»Helt enig. Privatsfæren er under beskydning i ekstrem grad. Den bliver også invaderet på langt flere måder, end da testen her blev lavet. Og det er en vigtig konservativ værdi, en konservativ dyd, at værne om det private rum.«

– Det ligger mellem linjerne, at det er fascistisk at svare ja her. Hvorfor tror du, det er sådan?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Endnu en sang fra dem der ønsker os tilbage til før opdagesen af ilden...

Hanne Ribens, Ole Frank, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen, Søren Bro og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Igen et ensidigt intellektuelt åndeligt nedad belærende indlæg mod danskernes, for ikke at lade sig integrere med de fremmede, sådan som de intellektuelle ånds-paver vil have det.

Omvendt ikke et ord om den sociale selvisolering som en hel del af de fremmede selv udøver, i form at afvisning af integration igennem 50 år eller mere, hvor de rent faktisk ikke har boet i Danmark, - og ja de har boet i en lejlighed i Danmark, - men ikke ladet sig påvirke af Danmark eller noget dansk indenfor lejligheden 4 vægge.

Det er brølende naivt og åndeligt intellektuelt tomt ikke at ville sætte sig ind i de reelle forhold som de fremmede selv udøver af egen sociale isolering fra Danmark, der viser hvor lidt denne klasse egentlig gider interesserer sig for de realiteterne, og hvor lidt de kender til dem.

Hvorfor har I ikke selv fremmede i jeres egne hvide "ghettoer" som I selv bruger tid på at forstå og integrere, men bedrevidende taler om de mangler i de "ghettoer" i sender dem ud i, -- så I selv er fri for disse fremmede, - vis i stedet i mener det oprigtigt, at tag fra og udøv jeres åndelige overlegenhed til at integrere disse fremmede - så vi andre kan tage ved lære af jeres vid og intellekt og resultater med integration.

Ikke alle disse undslåelser eller bortforklaringer, - kom til fadet," VIS I KAN OG VIL" - i stedet for bare at kritisere og tale nedladende til andre befolkningsgrupper.

Ikke noget med længere at gemme sig bag "grænserne i de hvide ghettoers beskyttende rammer" så I selv undgår enhver kontakt med de fremmede, så jeres tid ikke længere kun opfyldes at jeres udbygning af den åndelige berigelse af jeres intellekt, men også møder og indgår socialt i samvær med disse fremmed, så I bedre selv forstår hvorfor de fremmede føler sig udenfor.

Nu er der jo ingen gud, eller ihvertfald ikke en, der er ikke mindst lige så indifferent som naturen selv.

Hanne Ribens, Torben K L Jensen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Når M. Krarup svarer sådan her på det her spørgsmål:

" Vi lægger ud med et par spørgsmål fra testen: ’Nu til dags stikker flere og flere mennesker snuden i sager, som burde forblive private og personlige’ ...

»Helt enig. Privatsfæren er under beskydning i ekstrem grad. Den bliver også invaderet på langt flere måder, end da testen her blev lavet. Og det er en vigtig konservativ værdi, en konservativ dyd, at værne om det private rum.«"

burde man virkelig minde hende om! at det at være religiøs, og have frihed til at dyrke sin religion, som man vil, med de begrænsninger, dansk lov mm. og mv. sætter (bl.a. ift. religionsfriheden mht. Grundloven her i landet) også er et privat rum! Dette rum har DF, og M. Krarup, gang på gang invaderet de seneste 10-15 år!

Og Hitler var altså kristen katolik! Der går en line linje fra de kristnes forfølgelser af jøder, helt tilbage fra 600, eller 700-tallet, op til middelalderens kristne, der bl.a. i 1348) gav jøder skylden for pesten
:( år, op til 1700-tallets vilde påstande, om ! at jøder spiste små kristne børn :( ved deres gudstjenester :( eller drak blodet af kristne spædbørn :( og tilbage til Luthers smædeskrift mod jøderne og deres løgne :( i 1500-tallet, op til det kristne Ruslands forfølgelse af jøderne i 1880'erne og i begyndelsen af 1900-tallet, som man kan se i den fremragende film *Spillemand på en tagryg*.

op til Hitlers, og nazisternes, raceteorier, om den hvide ariske race, og dens overjøjhed (supremacy) over alle andre, og op til deres, Hitlers, og naziternes, teorier, om jøderne som den mest forbryderiske race :( og en ikke-germansk, ikke-arisk race :( , der stod dyrene nærmest :( -

alt dette bygger ovenpå Luthers ord (og sikkert også nogle katolikkers ord), at jøderne skulle fordrives fra vore (de kristnes lande), deres bedehuse, og religiøse bøger skulle brændes :(

Alt dette kom, som jeg ser det, direkte fra Hitlers katolske religiøse fortid!

Og hvis vi taler om fascismen, så tror jeg M. Krarup har glemt, at fascisterne i Spanien, Portugal mm. og mv. netop (mis)brugte Gud i deres propaganda....til at undertrykke folk(et) med!

Hanne Ribens, Ole Frank, Rikke Nielsen, Søren Bro og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Karsten Aaen ikke uenig i dit beretning om kristendommens "bedrifter"/handlemåder men det er nu M Karups søster der er omtalt i artiklen.

Hanne Ribens, Ole Frank og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Er der nogen som helst garanti for, at have Gud med ligningen ikke fører til, man blive brun. Nazisterne i Tyskland kærede sig skam også om kristne værdier. Om det så også i sandhed var kristne er en anden snak. Troen på Gud kan fortolkes på mange måder, og selv totalitarisme kan påstå, at Gud er på dens side.

Jeg ser ikke troen på Gud som garanti for noget som helst. Alt muligt uhyrligt blev gjort in the dark ages i Guds navn. Dermed ikke være sagt, at troen på Gud med nødvendighed fører ad den vej

Man kunne også drive synspunktet lidt til det ekstreme, og postulere, at bare man tror på Gud, så kan man mene hvad som helst, som den der er ren i ånden

Der findes ikke nogen garantier - og heller ikke for misbrug af religion. Den kan såmænd også bruges til, at udgrænse eller udskamme andre kulturer.

Arne Albatros Olsen, Hanne Ribens, Karsten Aaen, Ole Frank, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ligusterfascisme er en reel ting. Hvis man ikke holder sin have får man et påbud og senere end regning, når gartneren har klippet din hæk betalt af boligafdelingen. Det er tvang og normtyranni. I parcelhuskvarterer foregår det på en lidt anden måde, med sladder og udskamning, undertiden med hærværk.

I øvrigt så er F-skala-testen manipulerende og ledende. Spørgsmålene er firkantede og rigidt formuleret i forhold til en kompleks virkelighed.

"»Konservatisme uden Gud er i fare for at blive brun,« siger Katrine Winkel Holm"

Endnu en der kobler gus og moral samme, når det modsatte er tilfældet

Torben K L Jensen

Hvordan skal man forstå udtrykket min "Gud" i forhold til selve "gudebegrebet" eller til vores incestiøse forhold til den Gud i hvis billede vi er skabt så må man også erkende at både Gud og hvermand er bindelgale med et indbygget selvmords-gen når man tænker på hvad magthaverne har gang i for tiden. Og så er det ikke engang en trøst at jeg er ateist.

Arne Albatros Olsen

Man kunne faktisk lave et katalog over alle de projektioner gudbegrebet har været udsat for gennem tiderne, og der fortsætter skam i en lind strøm, men ingen har set gud eller ved hvad det er.

Og så er det er vi igen er tilbage ved et gammelt HC Andersen eventyr.

Med eller uden tøj på !