Feature
Læsetid: 3 min.

Et liv er forbi: Merete Leisted Busk stod altid og heppede ved målstregen

Hun var hustru, lærer, mor, bedstemor og skoleleder, men det var hendes 37 år som formand for roklubben, der gjorde hende kendt i en bredere kreds
Merete Leisted Busk sammen med sin mand, Gert Busk, og deres barnebarn Nanna Leisted Grønbæk til hendes konfirmation i april 2019 – kort tid efter Merete Leisted Busk var blevet syg.

Merete Leisted Busk sammen med sin mand, Gert Busk, og deres barnebarn Nanna Leisted Grønbæk til hendes konfirmation i april 2019 – kort tid efter Merete Leisted Busk var blevet syg.

Privatfoto

Moderne Tider
29. august 2020

Kort efter Merete Leisted Busk var begyndt på seminariet i Holbæk, mødte hun en ung tømrer, Gert Busk. De forelskede sig, blev kærester, og i 1970 sagde de ja til hinanden. De blev forældre til Malene og Hans Peter, og sammen skabte de et hjem for deres lille familie i Sorø.

Gert Busk var allerede aktiv i byens roklub, da de mødte hinanden. Ikke længe efter, han havde introduceret sin kone for klubben, blev hun i 1977 formand. Det var hun de næste 37 år. Roklubben blev hurtigt familiens andet hjem, for fredag var den eneste dag, hvor de ikke var der. Således kom deres to børn også til at vokse op dernede – de lå i bunden af båden, mens deres far lærte eleverne at ro.

Imens gik Merete Leisted Busk til arbejdet som formand med ildhu. Hendes ønske var at få flere børn, unge og kvinder med i klubben, og gennem sit arbejde skrev hun sig selv ind i den uofficielle top af danske foreningsildsjæle, for få personer søgte fonde og sponsorer, som Merete Leisted Busk gjorde.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her