Feature
Læsetid: 7 min.

Paris Saint Germains finalenederlag viser, at der stadig er forskel på Spice Girls og Metallica

Dybt nede i fodboldens folkesjæl bor en lille idealist, der tror på, at loyalitet og fællesskab og ren bold og glæde fortsat rangerer højere end alt det andet. Men idealismen bliver udfordret i disse år af klubber som Paris Saint Germain og Manchester City, der (forgæves) forsøger at købe sig til Champions League-trofæet
Den brasilianske stjernespiller Neymar efter Paris Saint Germans Champions League-finalenederlag til Bayern München i søndags.

Den brasilianske stjernespiller Neymar efter Paris Saint Germans Champions League-finalenederlag til Bayern München i søndags.

Michael Regan

Moderne Tider
29. august 2020

Vi behøver ikke tale om Bayern München. FC Bayern vandt Champions League sidste weekend. Det var fortjent, de har prøvet det før, men ikke siden 2013. Og de har aldrig prøvet at slå Barcelona ud af en kvartfinale med cifrene 8-2 før. Av. Jeg tror hele tiden, at Thomas Müller er ved at være for gammel. Det er han ikke. Han er 30 år og vedbliver at være en djævel på lange ben.

Men lad os hellere tale om Paris Saint Germain, for de har aldrig været i en Champions League-finale før, og det har de gerne villet længe. Nu var de her. Kom og så og tabte godt nok. Living the Big Dream. Næsten. Måske ikke så underligt, de gik bananas i Paris bagefter med at smadre ruder og sætte ild til biler. Det var så tæt på, og måske er franskmændene også lidt trætte af det hele i forvejen.

Et sammensat band

Da det statsejede Qatar Sports Investments købte PSG i 2011, var det med det grandiose formål at få ’europæisk succes’ – som man lidt upræcist kalder Champions League i fodbold.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her