Feature
Læsetid: 12 min.

Til Pride i Ringkøbing: »Vi ser rigtig mange, som først springer ud, når de er flyttet væk«

Måske er det ikke anderledes at være homoseksuel i Vestjylland end andre steder i provinsen, men det er, som om stregerne er tegnet tydeligere op her. I Ringkøbing er en gruppe lokale begyndt at råbe op
Demonstrationen går igennem Ringkøbings gamle gader. Playlisten byder blandt andet på amerikanske Frank Ocean og masser af elektronisk musik.

Demonstrationen går igennem Ringkøbings gamle gader. Playlisten byder blandt andet på amerikanske Frank Ocean og masser af elektronisk musik.

Emilie Lærke Henriksen

Moderne Tider
22. august 2020

På Ringkøbing Torv spiller en jazzduo op for et lille publikum af gråhårede lokale og tyske turister. Det emmer af sommer. Men for enden af torvet er noget i gære.

Foran en pølsevogn står fire unge demonstranter med regnbuefarvede flag i hånden og smøger i kæften. En skipperskægget herre har fået en regnbuetatovering klistret på sin overarm.

Lørdag den 15. august har gruppen samlet sig for at marchere igennem byen. Stride With Pride, kalder de optoget, som også finder sted fire andre steder i landet. Det er en del af den årlige Pride, som sætter fokus på seksuelle minoriteter og mangfoldighed, og som normalt kulminerer med en stor march. Men 2020 er ikke just et normalt år, så det er aflyst.

Paraden er ikke desto mindre et nybrud. En ny forening, West Coast Pride, rører på sig og vil med en vestjysk Pride skabe en større forståelse for homoseksuelle ved Vestkysten. Hidtil har der ikke været »så meget Pride herude«, som fyren med skipperskægget, Christian Ivan Jacobsen, siger.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Man kan godt blive bekymret, når man ser, hvor skrøbelige nogle heterosexuelle mennesker identitet er, når der ikke skal mere til at få dem til at føle sig overset. Lad os håbe, at de vænner sig til mangfoldigheden, som mennesker i byerne har gjort.