Baggrund
Læsetid: 9 min.

Sagen om farcefodboldspilleren Verhagen udstiller et af moderne fodbolds store problemer

Bedrageri, dokumentfalsk, kærestevold og røveri. Den falske fodboldspiller Bernio Verhagen blev tirsdag dømt ved Viborg Byret for at have bedraget fodboldklubben Viborg FF. Den spegede sag viser, at moderne fodbold til tider handler mere om fodboldagenter og forretning end om fodbolden selv
Moderne Tider
22. august 2020
Den 26. november 2019 blev Verhagen fanget på kamera, da han traskede ind i TipsPit-kiosken på Banegårdspladsen i Viborg med sin kæreste. Overvågningsbillederne viser, at de kom i karambolage med hinanden ved magasinhylderne i kiosken. Verhagen tog kvælertag på kæresten, kastede hende på gulvet og frarøvede hende pas og penge, inden han løb ud af kiosken.

Den 26. november 2019 blev Verhagen fanget på kamera, da han traskede ind i TipsPit-kiosken på Banegårdspladsen i Viborg med sin kæreste. Overvågningsbillederne viser, at de kom i karambolage med hinanden ved magasinhylderne i kiosken. Verhagen tog kvælertag på kæresten, kastede hende på gulvet og frarøvede hende pas og penge, inden han løb ud af kiosken.

Politifoto/Ritzau Scanpix

Da fodboldklubben Viborg FF tegnede kontrakt med en ny »lynhurtig« og »aggressiv« spiller, var det, fordi der var »opstået en pludselig mulighed« for at få en spiller mere i truppen, en spiller, der havde et eksotisk cv med fortid i chilensk og sydafrikansk fodbold.

Et friskt pust i kampen om oprykning skulle han være, Bernio Enzo Verhagen.

I 2019 blev han præsenteret med Viborgs kløvergrønne trøje og et gameface – enhver fodboldspillers foretrukne, udtryksløse mine – som fodboldfans er vant til at se i spillertunnelen før de store kampe.

Men det skulle vise sig, at hverken den professionelle mine eller den eksotiske fortid matchede Verhagens fodboldkundskaber. Det kunne en måbende trænerstab i Viborg konstatere med det samme, da han fik bolden for fødderne, og efter første træning blev han flået ud af truppen.

Snart skulle Viborg FF efter eget udsagn få mistanke om, at man var blevet svindlet, og at Verhagen i virkeligheden ikke var den fodboldspiller, han udgav sig for at være.

Og i tirsdags var sagen blevet et anliggende for Viborg Byret.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det kan næppe overraske, at 'fodbold' osse handler om meget andet end ... fodbold.

Maj-Britt Kent Hansen

Hold da op!

Det er da rigtigt set, at moderne fodbold - i høj grad - handler om menneskehandel for eksorbitante summer, hvor mellemmændene tjener uhyrlige summer for meget lidt reelt arbejde.