Læserbrev
Læsetid: 3 min.

Brevkassen: Et cykelstyrt har kostet min søn halvanden fortand. Hvem skal betale regningen?

Brevkassen giver to svar på ét spørgsmål. For eksempel om, hvem der skal betale sønnens tandlægeregning efter et cykelstyrt
Brevkassen giver to svar på ét spørgsmål. For eksempel om, hvem der skal betale sønnens tandlægeregning efter et cykelstyrt

Mia Mottelson

Moderne Tider
3. oktober 2020

Kære brevkasse

Hvordan ville I dele – eller netop ikke dele – denne tandlægeregning?

Søn på 19 år falder på sin cykel, fordi en kat løber ud foran ham. Det er højlys dag, han er fuldstændig ædru og har cykelhjelm på. Uheldet koster ham halvanden fortand, og tandlægeregningen vil formentlig løbe op i cirka 12.000 kroner.

Søn bor på skift (syv dage hos hver) hos sine forældre, der er skilt. Han har folkeregisteradresse hos Forælder A, som ikke har en ulykkesforsikring. Det har Forælder B derimod. Søn overvejede lige efter uheldet at skifte folkeregisteradresse for at blive dækket af ulykkesforsikringen, men det mente Forælder B ville være umoralsk. Forælder B mener, at Forælder A må betale, da Søn har folkeregisteradresse dér, og det ville have været dækket af Forælder A’s ulykkesforsikring, hvis en sådan eksisterede. Forælder A synes, de skal deles om regningen – eventuelt alle tre.

Begge forældre har en fornuftig økonomi, og tandlægeregningen vil ikke som sådan være uoverkommelig for nogen af dem. Søn selv arbejder fuldtids i et dårligt lønnet job og sparer sammen til højskoleophold.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Sønnen er 19 år og dermed myndig. Alligevel underlægger han sig en 'deleordning' - hvorfor? Jeg ønsker for ham, at han snart kommer på et højskoleophold og dermed væk fra sine forældres dysfunktionelle relation. For at få klaret tandsættet inden da kunne den af forældrene, der måtte være i stand til at mobilisere en vis uegennyttig generøsitet forære ham pengene - som arveforskud.

Hvis den unge mand bor skiftevis hos sine forældre og altid med fri kost og logi, så kan han vise sin selvstændighed ved selv at kunne betale tandregningen. Måske han lærer noget om nytten ved en ulykkesforsikring.
Forældrene kan evt betale en del af tandlægeregningen efter eget valg, hvis de har lyst, men en forælder der har sparet på forsikringen, må så selv betale hele sin andel.