Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Min date er ved at rykke ind på min arbejdsplads

Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne. Her er en lille hot affære ved at rykke lige lovlig tæt på
Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne. Her er en lille hot affære ved at rykke lige lovlig tæt på

Mia Mottelson

Moderne Tider
5. september 2020

Jeg har kysset lidt med en sød kvinde, og det vil jeg egentlig gerne gøre igen.

Men siden vi så hinanden sidst, har hun været til jobsamtale samme sted, hvor jeg arbejder. Godt nok ikke i samme afdeling, men alligevel. Det kan potentielt blive frygteligt akavet.

Jeg kan jo håbe, at hun ikke får jobbet, men hvad stiller jeg op, hvis hun gør?

— Kontornusseren

Svar I:

Jamen, det synes jeg faktisk ikke er noget kæmpeproblem. Næsten halvdelen af alle danskere har haft en kæreste på deres arbejdsplads, viste en undersøgelse for nogle år siden. Julefrokoster og firmafester, du ved.

Hvad skal du gøre, hvis hun får jobbet, spørger du? Du skal hilse på hende om morgenen. Hej, har du haft en god weekend? Var det et godt zoommøde? Og I kan jo bare blive ved med at date, hvis I vil. I skal selvfølgelig ikke gå og pette hjørnerne, det er klart, men I kan sagtens være kærester.

Ja, ja, det bliver akavet, hvis en af jer dropper den anden, hvis man dagen efter skal vente i samme kantinekø, men altså … livet er akavet. Verden er akavet. Sådan er det. Og nogle gange er det meget godt at leve livet med bevidstheden om, at man i fremtiden kommer til at stå ansigt til ansigt med konsekvenserne af sine beslutninger – hver eneste dag, når man møder på arbejde.

— Christian Bennike

Svar II:

Jeg har mange spørgsmål til dit kortfattede problem, men jeg ved jo godt, at en brevsvarerske kun får de svar, hun selv skriver, så here goes:

Betyder »kysset lidt med« og »egentlig gerne igen«, at kvinden er en af flere, du gerne vil have uforpligtende sex med, men så heller ikke mere end det? Mit gæt på dit svar er: ja. Og at du bruger ordene »lidt« og »sød« og »vil jeg«, fordi det er dit indtryk, at det er dig, der bestemmer det, og at du har kontrol over situationen. Indtil nu.

Hvorfor synes du, at det ligefrem er frygteligt akavet (fremfor statistisk ret sandsynligt) at arbejde under tag med en, du har kysset med? Mit gæt på dit svar er, at du rent faktisk ikke ved, hvad hun forventer af jeres kysseri, og om I overhovedet er interesseret i det samme. Den slags kan du kun belejligt ignorere, når I mødes efter mørkets frembrud.

Håber jeg, at hun får jobbet, spørger du så mig? Helt klart. Enten evner du så kunsten modent at afstemme forventninger. Eller også kan I flirte derudad tværafdelingielt (nyt super ord), mens dit kontrolbehov langsomt falmer. Winwin.

— Katrine Hornstrup Yde

Serie

Brevkassen

Hver weekend besvarer Brevkassen to spørgsmål med to svar til hver. Det kan være alt fra personlige dilemmaer som kærester, der vil være sæddonorer, til etiske overvejelser om, hvorvidt man bør sælge sine Danske Bank-aktier efter hvidvaskskandalen.

Hvis Brevkassen ikke får nok spørgsmål, låner redaktionen andre menneskers dilemmaer og skriver dem om til spørgsmål.

Skriv – gerne anonymt – til: brevkassen@information.dk

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Frederikke Nielsen

Egentlig ganske forstemmende, at du går rundt og kysser på kvinder, du ikke ønsker det bedste. Hvis det job er det bedste for hende, burde du være glad på hendes vegne. Mpske skulle du være en smule mere selvkritisk ift. dit brug af dates.

Else Marie Arevad

Hvad er problemet?