Læsetid: 4 min.

Center for vild analyse: Hvad er værst – kedelige sportskommentatorer eller begejstrede politiske kommentatorer?

»Frederiksen, over til Skipper, ind over til Pia Dyhr – godt indgreb af Pape, der, men der dukker så Wammen op, og han skyder – nej, han venter! Det er genialt, det der!«
Når kommentatorerne i politik har overtaget dramatikken og entusiasmen fra sportskommentatorerne, er det, fordi det ingen rigtigt længere kan hidse sig op over et politisk liv, der har stadig mindre at skulle have sagt.

Når kommentatorerne i politik har overtaget dramatikken og entusiasmen fra sportskommentatorerne, er det, fordi det ingen rigtigt længere kan hidse sig op over et politisk liv, der har stadig mindre at skulle have sagt.

Ritzau Scanpix

5. september 2020

Coronakrisen har ikke været nådig ved de danske sportskommentatorer. En mængde sportsbegivenheder har været aflyst sommeren over, og når der endelig har været noget at kommentere på, har det som regel måttet foregå uden tilskuere.

Ser man en fodboldkamp på tv for tiden, vil det derfor ofte enten være med et tomt stadion, der runger af fraværet af tilskuere, eller en transmission med indlagt kunstig lyd – fodboldkampenes svar på dåselatter, hvor en eller anden tekniker skruer op for klapsalver, sange og udbrud, efter hvordan kampen nu forløber.

Robert Pfallers gamle pointe om interpassivitet har med andre ord fået endnu en case: Når man overlader det til andre at grine, græde eller juble på sine vegne på en næsten mekanisk facon, er man interpassiv. Det gælder for så vidt for sport på tv i det hele taget, (man har været til fodbold uden at røre en finger eller synge en tone), men bliver brutalt klart i transmissioner med kunstig lyd. Uden tilskuerne er der kun kommentatoren og dåseentusiasmen tilbage – og det er især i det danske tilfælde en sørgelig affære.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Mads Greve Haaning
  • Troels Ken Pedersen
  • Thomas Tanghus
  • Kurt Nielsen
Mikael Velschow-Rasmussen, Mads Greve Haaning, Troels Ken Pedersen, Thomas Tanghus og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

De er slemt med politikerne, men det er en dejlig afklædning af sportens ørkesløshed.
Kunne vi i stedet få nogle begejstrede kulturjournalister i et ugentligt program af mindst samme længde, som fodbolden får - og bare halvt så mange transmissioner - ville meget være bedre for folkets mentale tilstand.

Troels Ken Pedersen, Susanne Kaspersen, Herdis Weins og Anina Weber anbefalede denne kommentar

Jeg har altid syntes, at det var synd for tilskuerne på stadion, at de ikke kunne høre kommentatorerne. Har de overhovedet en chance for at følge med i spillet?