Læsetid: 6 min.

Corona befriede fodbolddommerne fra tilskuernes pres. Og så røg hjemmebanefordelen

Hvis man nogensinde skulle have været i tvivl om tilskuernes betydning for udfaldet af fodboldkampe, så har corona gjort én klogere. Det er blevet markant sværere at være hjemmehold, efter at tribunerne blev tømt – og et berømt amerikansk eksperiment fra 1950’erne rummer en del af forklaringen
Sådan så Den Gule Mur – Borussia Dortmunds frygtede endetribune af ståpladser, der synes at fortsætte helt op i himlen – ud før corona. Men nu bliver fodbolden afviklet for næsten tomme lægter over stort set hele Europa. De tidligere så intimiderende stadioner har mistet deres folkelige brøl.

Sådan så Den Gule Mur – Borussia Dortmunds frygtede endetribune af ståpladser, der synes at fortsætte helt op i himlen – ud før corona. Men nu bliver fodbolden afviklet for næsten tomme lægter over stort set hele Europa. De tidligere så intimiderende stadioner har mistet deres folkelige brøl.

Odd Andersen

26. september 2020

Der var dengang, Manchester Uniteds midterforsvarer Rio Ferdinand havde fået karantæne for at misse en dopingtest. Kort efter skulle holdet spille mod West Ham, og midt under kampen kunne man pludselig høre følgende strofer fra London-mandskabets tilhængerskare:

»His name is Rio and he watches from the stand!«

Eller hvad med dengang, Liverpool-forsvareren Jamie Carraghers far var blevet arresteret for at være beruset under en kamp på stadion? Her var det Liverpools egne fans, der sendte en musikalsk hilsen til den fraværende fodboldfar:

»He’s red, he’s sound, he’s banned from every ground, Carra’s dad, Carra’s dad!«

Og vi tager lige en sidste en, nemlig den om Fulham-tilhængernes ironiske hyldestsang til deres underpræsterende angriber Bobby Zamora, der var kendt for at sende vildfarne missiler langt op på tribunen:

»When you’re sat in row Z, and the ball hits your head, that’s Zamora!«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Anders Reinholdt
David Zennaro og Anders Reinholdt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu