Læsetid: 6 min.

Hjulmand har en plan – resultaterne har han til gode

Efter over et års tilløb kunne Kasper Hjulmand endelig sende det danske fodboldlandshold i kamp. Kampene mod Belgien og England gav løfter om et mere moderne og alsidigt spil
Uafgjort mod England i parken er ikke noget problem, men det kan det blive, hvis ikke Hjulmands mere moderne og gennemarbejdede udtryk fører til resultater ved næste landsholdssamling i oktober.

Uafgjort mod England i parken er ikke noget problem, men det kan det blive, hvis ikke Hjulmands mere moderne og gennemarbejdede udtryk fører til resultater ved næste landsholdssamling i oktober.

Oscar Scott Carl

12. september 2020

Kasper Hjulmand har haft travlt. Han har været på det ene virksomhedsbesøg efter det andet, siden han i sommeren 2019 blev præsenteret som Åge Hareides afløser, når EM-slutrunden året efter havde fundet sin mester.

Den tiltrædende danske landstræner har i det seneste års tid lagt vejen forbi blandt andet Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, det hollandske fodboldforbunds toptunede hovedkvarter i Zeist ved Utrecht. Han har gæstet St. George’s Park, det engelske landsholds lige så moderne træningscenter i Burton upon Trent syd for Manchester. Og han har aflagt Atlético Madrid en visit på klubbens klart mere prunkløse anlæg på motorvejsafkørslen Majadahonda nordvest for Madrid.

Den tidligere Lyngby-, FC Nordsjælland- og Mainz 05-træner har studeret spillet i det år, der er gået fra udnævnelse til officiel tiltrædelse. Hvordan arbejder de mest fremgangsrige landshold i verden? Hvilke faciliteter og træningsmetoder tilbyder de spillerne? Og hvordan organiserer Simeone, Atléticos indædte argentinske træner, den defensiv, som har vundet ry som verdens mest uigennemtrængelige?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hjulmand understreger jo selv resultater som det afgørende. At vi endelig forstår backs nøgleposition i det opbyggende spil er fint, om end Wass er 31 nu og Skov jo egentlig ikke er specielt pasningssikker på egen halvdel, endnu... eller vant til sideforskydningens grundelementer. Så det kan nemt blive med 3 mand nede bagi og en sulten kant uden meget i fødderne. Det får vi se. Streets of Rome blev ikke fyldt med to træningskampe. Og for at på deres banehalvdel mod de bedste er der langt igen, meget langt. De store nationer er langt foran. Så det er kompromissets vej. Vi har muligvis spillere i store klubber, men ikke nøgle-supertalentfulde stjernespillere. ingen Olsen - Lerby - Olsen - Arnesen - Simonsen - Mølby - Larsen - Nielsen - Schmeichel P. lidt senere- Laudrups etc.