Jacob Bundsgaard: Som boglæser er jeg måske en smule nørdet og erhvervsskadet

For borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard giver Franz Kafkas ’Processen’ anledning til refleksioner over livet som lokalpolitiker
Nysgerrigheden efter samfundsmæssige sammenhænge og mekanismer er nok lidt af en erhvervsskade, mener aarhusborgester Jacob Bundsgaard.

Nysgerrigheden efter samfundsmæssige sammenhænge og mekanismer er nok lidt af en erhvervsskade, mener aarhusborgester Jacob Bundsgaard.

Mikkel Berg Pedersen

Moderne Tider
5. september 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Nu har jeg før i denne avis’ spalter fremhævet en af chefredaktørens bøger, så det vil jeg tillade mig at gøre igen med Rune Lykkebergs Vesten mod Vesten. Man kan indvende mod bogen, at forfatteren aldrig sætter sig selv i spil, og man kan savne bud på mere konkrete løsninger, men bogen vedbliver med at være en af de mest overbevisende analyser af, hvorfor den vestlige verden har udviklet sig, som den har gjort. Og den er en vigtig påmindelse om, at uanset vores iboende trang til at opdele verden i sort og hvidt eller godt og ondt, så er den altid mere kompleks, end vi regner med.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Det må være Franz Kafkas Processen, der fortsat giver anledning til refleksioner over mit eget liv, men også over den verden og det apparat, jeg som lokalpolitiker agerer i.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

»Nu kan ’værste’ tolkes på flere måder, men den bog, jeg for nylig har læst som den ’værste’, er ubetinget Ser du månen, Daniel af Puk Damsgård, fordi jeg simpelthen var nødt til at lægge den fra mig flere gange undervejs. Den er virkelig hård kost, men også meget læseværdig, og jeg er glad for, jeg kom igennem.«

– Hvilken type læser er du?

»Hmm … jeg tror, jeg vil kalde mig en nysgerrig læser, da jeg gerne læser alt fra politiske biografier, romaner, samfundsanalyser, erindringer og så sent som her i sommerferien en fagbog om rentedannelse, fordi jeg helt enkelt gerne ville blive klogere på emnet. Jeg er ret videbegærlig, når det kommer til samfundsmæssige sammenhænge og mekanismer – og måske en lille smule nørdet og erhvervsskadet.«

– Hvornår læser du?

»Med det arbejds- og familieliv, jeg har, bliver det mest til aftenlæsning i sengen, når freden har sænket sig, og så i mine ferier. Jeg gætter på, at det er et billede, mange kan nikke genkendende til.«

Jacob Bundsgaard (S) er borgmester i Aarhus.

Læser du bøger?

Hver uge spørger vi en ny kulturpersonlighed om deres læsevaner.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her