Læsetid: 6 min.

»Kongen er tilbage,« proklamerede Neymar. Men så kom han op at slås på banen

Den brasilianske superstjerne Neymar Junior skulle have været prinsen af Paris. Men i dag er han lige så hadet, som han er elsket, og skandalerne er efterhånden flere end målene på banen
Neymar ter sig og kaster sig teatralsk til jorden ved selv den mindste kropskontakt, lyder beskyldningerne. I løbet af VM i 2018 rullede han rundt på banen i sammenlagt 14 minutters tid. I en enkelt kamp mod Mexico tilbragte han i alt fem minutter og 30 sekunder på jorden. Her har han slået sig i kamp for sit klubhold, Paris Saint-Germain.

Neymar ter sig og kaster sig teatralsk til jorden ved selv den mindste kropskontakt, lyder beskyldningerne. I løbet af VM i 2018 rullede han rundt på banen i sammenlagt 14 minutters tid. I en enkelt kamp mod Mexico tilbragte han i alt fem minutter og 30 sekunder på jorden. Her har han slået sig i kamp for sit klubhold, Paris Saint-Germain.

Manu Fernandez

19. september 2020

Da kampen mellem Paris Saint-Germain og Olympique de Marseille blev spillet sidste weekend, endte Le Classique, som opgøret bliver kaldt, i ét stort slagsmål. Fire fodboldspillere så rødt, før dommeren løb ud til videodommersystemet VAR (Video Assistant Referee) for at gense en hændelse fra slagsmålet.

Sekunder senere fik Neymar Junior også et rødt kort. Brasilianeren klappede hånligt af dommeren, spyttede i græsset og forsvandt ind i omklædningsrummet.

Videobåndet havde vist Neymar slå modstanderen i baghovedet. Ikke blot én, men flere gange.

»Det eneste, jeg fortryder, er, at jeg ikke slog idioten i ansigtet,« skrev den brasilianske superstjerne på Twitter samme aften.

Neymar påstår, at Álvaro González havde kaldt ham en »forbandet abekat«. Det har Marseille-spilleren nægtet pure. Brasilianeren fik karantæne i to kampe som straf og misser således betydningsfulde kampe i en sæson, hvor Paris Saint-Germain har tabt de to af de første tre kampe.

Det røde kort er blot den seneste begivenhed i en række af skader, skandaler og karantæner.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu