Læsetid: 4 min.

Et liv er forbi: Reinholt Ricardo Hansen kunne både begå sig på de bonede gulve og hos håndværkerne

Levemanden Reinholt Ricardo Hansen fik folk omkring sig til at føle sig set. Han var altid nysgerrig på livet og lærte at spille cello i en alder af 96
Levemanden Reinholt Ricardo Hansen fik folk omkring sig til at føle sig set. Han var altid nysgerrig på livet og lærte at spille cello i en alder af 96.

Levemanden Reinholt Ricardo Hansen fik folk omkring sig til at føle sig set. Han var altid nysgerrig på livet og lærte at spille cello i en alder af 96.

Privatfoto

5. september 2020

Da Reinholt Ricardo Hansen var 96 år, lærte han at spille cello. Førhen havde han spillet kontrabas, men den var blevet for tung. Tilmed kunne han ikke helt føle, hvor hårdt han trykkede på strengene mere, og det gjorde det vanskeligt at spille.

Det skulle dog ikke stoppe ham. Faktisk var der intet, der kunne kue Reinholt Ricardo Hansen. Han lærte sig selv at spille kontrabas og cello, at male og digte, og gennem livet blev han ved med at opfinde alskens ting og sager, til trods for at opfindelserne aldrig helt kom ud til folket.

Men han var ikke blot opfinder, han var også teglværksejer og en levemand med sans for at begå sig på de bonede gulve. Han blev dog aldrig for fin til at drikke en bajer med håndværkerne.

Julebal på Fur

Reinholt Ricardo Hansen blev født i 1923 og voksede op i Ubberup tæt på Kalundborg. Hans far var teglværksejer, og det samme skulle han selv være. Han blev udlært på Knabstrup Teglværk, senere tog han til Fur på Færker Molerværk, og i 1950 mødte han Ida Marie til et julebal på egnen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Steen K Petersen
  • Erik Karlsen
  • David Zennaro
  • Christian Lyngbye
  • Niels-Simon Larsen
Steffen Gliese, Steen K Petersen, Erik Karlsen, David Zennaro, Christian Lyngbye og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu