Læsetid: 7 min.

Magtkampe er der altid i de største fodboldklubber. Men i Barcelona er det ekstremt

Barcelona er klubben, alle andre vil være. Sådan plejede det i hvert fald at være. Nu er det hele ved at falde fra hinanden. Klubbens bedste spiller nogensinde vil væk. Spørgsmålet er, hvor det stiller Barca – og Messi
Messis udmelding om at ville væk ankom med en såkaldt burofax. Det er et dokument, som kræver, at modparten – altså Barcelonas øverste ledelse – kvitterer skriftligt for modtagelse. Desuden er burofaxen gyldig i retten som eventuel bevisførelse. Måden at kommunikere på var helt bevidst fra Messi-lejrens side.

Messis udmelding om at ville væk ankom med en såkaldt burofax. Det er et dokument, som kræver, at modparten – altså Barcelonas øverste ledelse – kvitterer skriftligt for modtagelse. Desuden er burofaxen gyldig i retten som eventuel bevisførelse. Måden at kommunikere på var helt bevidst fra Messi-lejrens side.

Josep Lago

5. september 2020

Tirsdag den 25. august 2020 tikkede der en besked ind hos FC Barcelonas øverste ledelse. Efter mere end halvandet årti i den catalanske klub anmodede Lionel Andrés Messi om at skifte til en anden klub.

Søndag den 30. august udeblev Messi fra den obligatoriske coronatest. Der var heller ikke skyggen af ham om mandagen, hvor Barcelonas nye cheftræner, Ronald Koeman, officielt skød træningen til sæsonen 2020/21 i gang.

Messi er 170 centimer høj, og når han er i topform og går på arbejde på Ciutat Esportiva Joan Gamper, FC Barcelonas træningsanlæg og hjemsted for akademiet La Masia, vejer han 68 kilo. Fra anlægget  kan man kigge over på det smukke Torreblanca-parkanlæg og hører trafikken fra to veje, B-23 mod syd og N-430 mod nord.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Lars Ulrick Lousdal
Lars Ulrick Lousdal anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lidt sent at artiklen bringes, men hele sagaen viser vel, at Messi var godtroende og lidt naiv, da han overså at Barcelona i bund og grund er en forretning uden andre værdier, end penge.