Læsetid: 3 min.

Nye Borgerliges raketfart og den omstridte kulturfaktor

Nye Borgerliges eksplosive vækst og radikale fremgangsmåde rejser med ny styrke det spørgsmål, som splitter dansk politik og truer den flersidede samtale: Hvilken vægt skal vi tillægge kultur, når vi skal forklare integrationsproblemer?
Pernille Vermund er formand for et parti, der på blot et år er vokset til tredobbelt størrelse og nu står til 12 mandater.

Pernille Vermund er formand for et parti, der på blot et år er vokset til tredobbelt størrelse og nu står til 12 mandater.

Anders Rye Skjoldjensen

19. september 2020

Nye Borgerlige er vokset med raketfart og er nu på størrelse med både De Radikale, Enhedslisten og SF cirka. På blot et år er Folketingets nye protestparti således vokset til tredobbelt størrelse og står nu til 12 mandater og 6,6 procent ifølge en ny Megafon-måling. En gallupmåling fra 15. august viser cirka det samme, mens en YouGov-måling fra juli gav partiet 8,1 procent og 15 mandater – fjerdestørste parti, kun overgået af S, V og K. Og partiets få frontpersoner får langt flere likes på Facebook end andre politikere, som Kommunikationsforum viste 6. august.

En del af raketfarten skyldes hurtigt betragtet kriser i LA, Venstre og DF, men vi misforstår nok den bredere sociale virkelighed, hvis vi ikke medtænker Nye Borgerliges store appel til den skuffelse og konsensus, der i dag er om, at vi under det etablerede partisystem ikke har løst de problemer, en del af den ikkevestlige indvandring indebærer.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Malou Lauridsen

Det er et udtryk for at folk på den danske højrefløj er træt af at høre på Søren Espersen og Putins danske skødehund, Marie Krarup.

Ligesom Kjærsgaard overhalede Glistrup indenom er det samme sket her. Højrefløjen står til stemmespild men samtidig til at vinde fordi S er flyttet til højre for midten.

Søren Andersen

Dokumentation?
Hvilken dokumentation kan man fremlægge som støtte for antagelsen om, at voldelig adfærd bestemmes af hvilken geografisk region man selv eller ens forældre kommet fra? Og viser nogen statistik at den omtalte form for vold og kriminalitet er mere udbredt i de lokalområder, hvor de omtalte menneskers slægt stammer fra? Jeg har prøvet med noget FN statistik, men det er ikke så let.