Feature
Læsetid: 4 min.

I retten: »Jeg trækker lige dit ærme ned, så hun ikke kan se håndjernene på vej ud«

Hver uge dækker Information en retssag, som den udspiller sig fra tilskuerrækkerne. I retssal 4 i Københavns Byret er en mand fra Nigeria tiltalt for at have brugt en række falske dokumenter i Kastrup
Hver uge dækker Information en retssag, som den udspiller sig fra tilskuerrækkerne. I retssal 4 i Københavns Byret er en mand fra Nigeria tiltalt for at have brugt en række falske dokumenter i Kastrup

Mia Mottelson

Moderne Tider
3. oktober 2020

Man kan høre kirkeklokker bimle, da døren til retslokalet går op. Ind træder tiltalte, E. Han har siddet varetægtsfængslet de seneste 40 dage, så bag ham går to politibetjente med raslende uniformer.

E bærer en sort kasket, som han tager af og lægger på bordet foran sig, da han sætter sig. Ved siden af ham sidder en engelsktalende tolk.

»Jeg skal lige være helt klar på, hvem det er, der sidder her,« lyder det fra dommeren.

E har, siden han kom til Danmark fra Nigeria i 2014, brugt tre forskellige navne. Han siger sit korrekte navn højt, og sagen går i gang. Han er tiltalt for at have fremvist et falsk pas, en falsk opholdstilladelse og et falsk ID-kort på en togstation i Kastrup.

Den nigerianske ambassade

Den 12. august 2020 om morgenen var E på vej tilbage til Danmark efter at have været i Sverige. Han er nigeriansk statsborger, så han havde været til møde med den nigerianske ambassade i Stockholm om at få udstedt et nyt pas. Da han ankom til Danmark, fremviste han i forbindelse med indrejsekontrol de forfalskede dokumenter, som en ven havde hjulpet ham med at skaffe.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her