Læsetid: 2 min.

Sikandar Siddique: Jeg læser ikke dårlige bøger ... Men Facebook er ofte som en dårlig bog

Hvis blot Mette Frederiksen og Dan Jørgensen læste ’Den Ubeboelige Klode’ af David Wallace-Wells, ville Danmark have en langt mere kompromisløs grøn politik. Det siger Sikandar Siddique fra partiet Frie Grønne i denne uges ’Læser du bøger?’
»Jeg læser langt mere faglitteratur end fiktion. Når man er vokset op på Blågårds Plads, er der rigeligt med socialrealisme i hverdagen,« siger Sikandar Siddique.

»Jeg læser langt mere faglitteratur end fiktion. Når man er vokset op på Blågårds Plads, er der rigeligt med socialrealisme i hverdagen,« siger Sikandar Siddique.

Anders Rye Skjoldjensen

26. september 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Medejer af Andreas Pinstrup Jørgensen. Vi har i Danmark en smuk og stolt tradition for forpligtende fællesskaber – for eksempel i andelsbevægelsen. Men det er, som om vi har glemt, hvor vi kom fra, og der er Andreas’ bog en god reminder om styrkerne ved demokratisk ejerskab. Jeg håber virkelig, at de medarbejderejede virksomheder får en renæssance, fordi det er så afgørende for vores demokrati, og hvordan vi sikrer, at vi hele tiden kan nytænke og udvikle vores samfund.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Freddie Vindberg
  • Klaus Lundahl Engelholt
Freddie Vindberg og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Jeg har altid undret mig, når folk siger, de ikke læser dårlige bøger. Hvorfra ved de, hvilke bøger der er dårlige?

Ole Kresten Finnemann Juhl, Torben Bruhn Andersen, Steen Bahnsen, Nike Forsander Lorentsen, Steinar A. Klock og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Christian De Thurah
Jeg gætter på, at dårlige bøger for Sidankar ville være bøger, der giver modvægt til Davis Wallace-wells' skrækscenarier og som ellers ville kunne hjælpe til at træffe velovervejede, faktabaserede beslutninger til gavn for os alle.

Steinar A. Klock

Til Christian De Thurah - jeg er så enig med deg.
Jeg ser unntaksvis dårlige filmer, jeg leser unntaksvis dårlige bøker, jeg leser unntaksvis (men litt oftere!) dårlige kommentarer i avisen, jeg konfronterer unntaksvis "dårlige mennesker" ..... for hvordan ellers skulle jeg kunne lære å skille det dårlige fra det gode - som bittert fra søtt!
Beste hilsen Steinar