Læsetid: 2 min.

Sorya Danishi flygtede fra Moria: »Vi tog kun de vigtigste dokumenter og ikke andet«

I sidste uge brændte den græske flygtningelejr Moria, og omkring 13.000 flygtninge og migranter måtte flygte. Information har talt med Sorya Danishi, som er 18 år og nu bor med sine forældre og to små søskende på gaden på Lesbos
»Branden opstod om aftenen, og fra vores telt kunne jeg se, at der var politi omkring lejren,« siger 18-årige Sorya Danishi fra Afghanistan.

»Branden opstod om aftenen, og fra vores telt kunne jeg se, at der var politi omkring lejren,« siger 18-årige Sorya Danishi fra Afghanistan.

Angelos Tzortzinis

19. september 2020

– Hvor længe boede du i Moria-lejren?

»I omkring 11 måneder. Jeg kommer oprindeligt fra Afghanistan, men er vokset op i Iran. Sammen med min familie flygtede jeg til Tyrkiet, hvor vi var i omkring tre måneder. Men det er hårdt at være flygtning i Tyrkiet, og vi ville gerne fortsætte til Europa, måske Tyskland eller Finland.« 

– Hvor var du, da der opstod brand i lejren?

»Vi boede i skoven lidt uden for selve lejren. Der var ikke elektricitet eller toilet eller noget i den stil. Branden opstod om aftenen, og fra vores telt kunne jeg se, at der var politi omkring lejren. På et tidspunkt var der en eksplosion. Jeg ved ikke hvorfor, men måske var det noget med de elektriske installationer. Min far sagde: Kom nu! Skynd jer! Vi tog kun de vigtigste dokumenter og ikke andet. Vi var nødt til at skynde os af sted, for min mor går ikke særlig godt. Senere flygtede alle.«

– Hvor er du nu?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Marie Vibe
Thomas Tanghus og Marie Vibe anbefalede denne artikel

Kommentarer

Og regeringen er også på hovedkuls flugt fra Danmarks medansvar i denne tragedie.

Nike Forsander Lorentsen, Arne Albatros Olsen, Gert Romme og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar