Klumme
Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Det er ikke lortet, der er ild i, men hele kloden

Måske er ilden tidens nye drivkraft, som isen var det engang
Når klimakatastrofen sætter verden i brand, er USA’s præsident klar til at trøste: Det skal nok blive koldt igen, lover han fra Det Hvide Hus.

Når klimakatastrofen sætter verden i brand, er USA’s præsident klar til at trøste: Det skal nok blive koldt igen, lover han fra Det Hvide Hus.

Philip Pacheco

Moderne Tider
19. september 2020

Hva’ så, er der ild i lortet? spurgte man engang i nattelivet, hvis man ville høre, om der var gang i den, og samtidig lyde som en idiot. Men det er der vist ingen grund til at spørge om for tiden.

I Københavnsområdet blev det denne uge besluttet, at barerne skulle lukke klokken 22, og på et pressemøde opfordrede hovedstadens politidirektør, Anne Tønnes, indtrængende alle til at »gå helt hjem« på det tidspunkt. Årsagen var naturligvis vores efterhånden halvgamle dødsfjende coronavirus, der fortsatte med at sprede sig.

Der var altså overhovedet ikke ild i lortet, men til gengæld var der ild i kloden. I denne uge fortsatte de kæmpemæssige skovbrande i det vestlige USA. Ligesom de kæmpemæssige skovbrande i Brasilien. Ligesom de kæmpemæssige skovbrande i Sibirien.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

"Be nice, not træls"?

Holddakæft. :-o

Flemming Berger, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar