Analyse
Læsetid: 4 min.

Bæredygtighed kan ikke afblæse kampen om forskningen

Vi bør skærpe vores kritiske sans, når nogen foreslår store ændringer af forskningsverdenen i bæredygtighedens navn. Men vi må samtidig huske, at moderne videnskab altid har været indlejret i hårde kampe om den rette fordeling af knappe forskningsmidler
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ønsker strammere politisk styring med de offentlige grønne forskningsmidler.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ønsker strammere politisk styring med de offentlige grønne forskningsmidler.

Mads Claus Rasmussen

Moderne Tider
17. oktober 2020

Vi har fået en ny forskningspolitisk ledestjerne i Danmark. Det står klart oven på uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensens udtalelser til Information i den forgangne måned. »Ja, vi vil insistere på i højere grad at pege forskningen i en bestemt retning. Det gør vi for at sikre, at forskningen er med til at løse den grønne omstilling,« lød det blandt andet fra ministeren.

Med denne og lignende udtalelser fik Halsboe-Jørgensen vist, at hun ser forskningens værdi i dens umiddelbare nytte: Forskningen skal løse den grønne omstilling – den skal sørge for, at regeringen kan nå sine klimamål for 2030.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her