Billedvalg: »Vi kalder Pennsylvania den tabte stat«

Med et halvt procentpoint vandt Trump, ved sidste præsidentvalg, de 20 valgmænd der igen i år er på spil i staten Pennsylvania. En stat der alle år siden 1988 har stemt demokratisk
Hvis man lader blikket glide langs den hvide stribe og videre over resten af flaget, kan man måske genkende teksten fra det andet forfatningstillæg: »Folkets ret til at eje og bære våben skal ikke knægtes.«

Hvis man lader blikket glide langs den hvide stribe og videre over resten af flaget, kan man måske genkende teksten fra det andet forfatningstillæg: »Folkets ret til at eje og bære våben skal ikke knægtes.«

Mark Makela

Moderne Tider
31. oktober 2020

Man kan læse et par af ordene, hvis man lægger hovedet lidt på skrå og kigger godt efter.

De er skrevet med ciselerede bogstaver på den nederste af de hvide striber i det amerikanske flag, som Karen Heck står og holder på parkeringspladsen uden for Lancaster Lufthavn i Pennsylvania, USA.

Hvis man lader blikket glide langs den hvide stribe og videre over resten af flaget, kan man måske genkende teksten fra det andet forfatningstillæg: »Folkets ret til at eje og bære våben skal ikke knægtes.«

Karen Heck er republikaner. Mandag formiddag klokken halv elleve var hun sammen med hundredvis af andre republikanere mødt op i lufthavnen for at vise sin støtte til Trump, som tre timer senere skulle holde vælgermøde på stedet.

Omkring ti meter fra hende stod folk i kø. De forreste i køen havde stået i to dage og ventet på, at præsidenten skulle ankomme.

»Det siger noget om Trumps tilhængere,« siger fotografen Mark Makela, som har taget billedet, til Information. 

Pennsylvania er med 20 valgmænd en af de vigtigste svingstater. Den havde stemt demokratisk alle år siden 1988, men ved sidste valg vandt Trump staten. Med et halvt procentpoint.

»Vi kalder Pennsylvania den tabte stat,« siger Mark Makela med henvisning til demokraternes syn på sagen.

»Og den kan meget vel afgøre valget.«

Præsidentvalg 2020 – kampen om USA

Én ting er republikanerne og demokraterne enige om. Præsidentvalget 2020 handler om to radikalt forskellige opfattelser af Amerika.

Og valget vindes af dem, der kan gøre deres vælgere så bange for enten trumpismen eller den radikale venstrefløj, at de stemmer den 3. november. Biden fører i målingerne, men Trump er blevet undervurderet før. Spørgsmålet er, om han kan overraske igen.

Men præsidentvalget er ikke kun meningsmålinger og kapløb om magten. Følg vores valgdækning her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Som dansker tænker jeg det måske er meget godt, at folk ikke har adgang til skydevåben. Især hvis de har problemer med temperamentet, er radikaliseret eller på anden måde utilregnelige. Men på den anden side synes jeg også det er trist man ikke kan komme til at skyde sig selv en kugle for panden, hvis man skulle få lyst til det. Så altså tja bum, bum...hvis du spørger mig.