Læserbrev
Læsetid: 2 min.

Brevkasse: Min kone råber for meget

Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar, og vi giver ikke op, før vi har prøvet
Skriv til Brevkassen – alle spørgsmål får to svar, og vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

Moderne Tider
17. oktober 2020

De seneste år har jeg udviklet let nedsat hørelse. Det eneste sted, det for alvor er generende, er hjemme, fordi min kone har en vane med at tale til mig ud i rummet, uagtet hvor i vores store lejlighed vi hver især befinder os. Lange anledningsløse udredninger om hendes arbejde, hendes søster, vores børn, indkøbslister, hvorfor De Radikale er idioter osv.

Svarer jeg ikke, hæver hun bare stemmen – det betyder, at hun i stigende grad fanger min opmærksomhed med, hvad jeg oplever som et pludseligt råberi.

Jeg har prøvet at forklare hende, at det er ubehageligt at blive tiltalt på den måde, og at hun er nødt til sikre sig, at jeg kan høre hende, når hun vil mig noget. Den er hun med på, men kun i fem minutter, så starter det forfra.

Har I en god idé? Det er i stigende grad konfliktfyldt.

— Ingeniør, København

Svar I:

Som jeg forstår dig, så er problemet jo ikke, at du ikke kan høre din kone. Problemet er, at du ikke gider høre på din kone. Det ene kan fikses med et høreapparat. Det andet kræver nok en parterapeut eller – i yderste konsekvens – en god skilsmisseadvokat.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Ja, har i?

Ete Forchhammer

Blot som supplement fra en hørehæmmet: lydstyrken er er langt mindre problem end artikulationen!

Høreapparater kan meget, men ikke alt. Derfor har jeg stadig brug for at fortælle at jeg hører dårligt, og så er reaktionen næsten altid: jeg skal nok tale højere. Hvortil jeg må svare at det ikke er nødvendigt, men tydeligere, tak, og i hvert fald ikke hurtigere.
Mumlere og hurtigsnakkere er gift for hørelsen!

Erik Fuglsang, Palle Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Lise Lotte Rahbek, Thomas Jensen, erik pedersen, Trond Meiring og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar

Min kone snakker med sig selv, og da jeg ikke kan høre hvad hun siger, ved jeg ikke om hun taler til mig, eller bare hyggesnakker med dig selv. Det er jo uhøfligt ikke at reagere når nogen taler til dig, så det gør jeg som regel - til ingen verdens nytte. Det gør det jo ikke nemmere at elske hende... ;-)

Foregiv at være komplet døv og bed hende pænt om at håndskribe hvad hun vil.