Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Er hedonisme et rimeligt svar?

Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne – alle får to svar. En Frederiksbergborger er her i tvivl om, hvor meget han og kæresten skal fyre den af
Brevkassen svarer hver uge på spørgsmål fra læserne – alle får to svar. En Frederiksbergborger er her i tvivl om, hvor meget han og kæresten skal fyre den af

Mia Mottelson

24. oktober 2020

Min kæreste og jeg diskuterer, om vi skal hæve de frigivne feriepenge. Cirka 30.0oo kroner efter skat. Tvivlen handler ikke om, hvorvidt det er klogt at gemme pengene til pensionen, eller om klimaet nu har godt af alt det forbrug – de svar kender vi.

Det er mere overordnet. Er det et godt svar på coronakrise, miljøkolaps, Trump, overbefolkning osv. at afvise tristessen og fyre den max. af så længe som muligt? Eller tilsidesætter vi en nødvendig alvor ved bare at insistere på at have det sjovt? (fork., red.)

— KK, Frederiksberg

Svar I:

I skal da bare hæve de penge. Men I får altså ikke lov til at betegne jer selv som hedonister af den grund. For lad os lige få på plads: Inden for morallæren betyder hedonisme tilfredsstillelse af naturlige drifter, fordi det betragtes som et gode, og dermed opfyldes den moralske lov.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aske Povl Hansen

Man kan også hæve pengene og lade dem stå lidt; mærke efter hvor de kunne være fede at smide hen, måske de giver mere ro på pensionsopsparingen end givet ud på en hummermiddag som der blandt andet lægges op til af Christian Bennike. Jeg ved det ikke. Måske kilder det i maven ved tanken om at donere hele puljen til Kattens Værn, et herberg eller TUBA? 'Fyre den max af' kan vel gøres på flere måder, som ikke alle behøver enten at være at give ego'et fri leg eller dissekerer selv samme i den kollektive samvittigheds tjeneste.

Jørgen Hansen

Lade dem stå: pengene bliver investeret af andre, går til løn, hvorefter de skaber vækst og forbrug.
Brug dem: modtageren skaber selv forbruget

Søren Fosberg

Gør hvad I har fået besked på, brug dem straks. Så bliver Mette glad. Tror I I får dem for putte dem i madrassen? Det handler om vækst, vækst og vækst hvis I skulle have glemt det.

Da jeg var 4-5 år gammel fandt jeg en krone i min bukselomme. Jeg gik straks ned til tobaks- og slikbutikken og købte 100 salmiakpastiller. Da jeg kom hjem fandt min mor den og jeg fik en endefuld. Det plager mig stadig. Jeg gjorde jo det rigtige. Jeg kunne ikke engang lide salmiak. Men kronen brændte i lommen så hvad skulle jeg ellers gøre?