Læsetid: 2 min.

Brevkassen: Skal jeg overtale min søn til at blive på uni?

Har du en nød, du ikke kan knække? Brevkassen giver dig to svar på dit spørgsmål – her fra en far, der er bekymret for sin søn, som vil droppe ud af studiet efter kun fire uger
Har du en nød, du ikke kan knække? Brevkassen giver dig to svar på dit spørgsmål – her fra en far, der er bekymret for sin søn, som vil droppe ud af studiet efter kun fire uger

Mia Mottelson

10. oktober 2020

Min søn er netop begyndt på universitetet. Han har kun gået der i fire uger og har allerede nu – mener han – fundet ud af, at studiet ikke er noget for ham. Nu vil han droppe ud, finde et arbejde og i stedet søge ind på et andet studie til sommer. Han mener, der ikke er grund til at spilde tid og SU på at blive hængende.

Mit instinkt er at overtale ham til at blive for at finde ud af, om han skifter mening. Skal jeg bare bakke ham op i, at det er helt fint at droppe ud af uni? Eller skal jeg forsøge at overbevise ham om, at han skal give det en chance?

– Den bekymrede far

Svar I:

Det er lidt svært at vurdere din søns bevæggrunde, når du ikke skriver noget om, hvorfor han ikke synes om sit studium. Jeg kan også blive en smule bekymret over, at frygten for at spilde sparsomme SU-midler spiller ind, samtidig med at det burde være en lærestreg til politikerne: Den stramme styring af de studerende kan betyde, at folk dropper ud og altså have den modsatte effekt at den tilsigtede.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu