Læsetid: 3 min.

Brevkassen: En pige i min venindegruppe er ulidelig

Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet
Har du en nød, du ikke kan knække, så skriv til Brevkassen – vi giver ikke op, før vi har prøvet

Mia Mottelson

24. oktober 2020

Jeg er en ung kvinde med mange dejlige veninder. Fra min studietid på et meget lille fag på Aalborg Universitet har jeg særligt én gruppe af veninder, jeg ofte ses med. Omsorgsfulde, gode lyttere og virkelig sjove at være sammen med. Men en enkelt af dem kan jeg ikke udstå. Lad os kalde hende Ida. Hun er nok primært i gruppen, fordi vi ikke var særlig mange piger på studiet, og de, der var, fandt hurtigt sammen. Men Ida fylder det hele, og jeg er ikke engang sikker på, at hun rigtig hygger sig sammen med os andre. Hun snakker mest om sig selv og fører enhver samtale over på egne problemer. Når andre taler, afbryder hun konstant.

Jeg har talt med en enkelt anden fra venindegruppen om det. Hun kan godt se, at Ida fylder meget, men hun synes også, at hun er sjov at være sammen med. Ida har gode kontakter rundt omkring i Aalborg, og vi kan altid komme ind alle steder, når vi er i byen med hende.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
Erik Karlsen, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Det er befriende at have en person i sinnærhed, man ikke kan udstå.
Behold hende endelig i sigte og gerne tæt på, så du kan få næring til irritationen over hendes adfærd og person. Selvfølgelig skal hun med til din fødselsdag. Man skal aldrig gå glip af en chance for at måle sig selv op imod en utålelig person. Jeg har selv stor fornøjelse af at hade på trælse personer.
Men pas på med at analysere for meget på hende - hun kan vise sig at minde (for) meget om dig selv.

Søren Jensen, Michael Waterstradt, Anna Regine Irgens Bromann, Rikke Nielsen, Birte Pedersen, Jan Weber Fritsbøger, Rolf Andersen, Flemming Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Har selv fornøjelsen med en grænseoverskridende person, som faktisk har fået mig med på dit og dat..

Det har gavnet mig :-)

Michael Waterstradt, Birte Pedersen, Jan Weber Fritsbøger, Rolf Andersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Problemet er din egen rummelighed. Hun skal ikke ændre sig for at tilfredsstille dit personlige behov for et specielt udbytte af din tid med gruppen.

Du kunne evt. konfrontere hende og fortælle hvad du synes. Hun har givetvist også en overvejelse eller too omkring dig som du måske kunne få noget ud af at høre.

Flemming Olsen

Jeg plejer at skride, når jeg støder ind i såkaldt ulidelige personer, det er det letteste og mest effektive.
Gud fri mig vel for at skulle bruge tid på at forstå dem endsige ændre på dem. Hold dig til de mennesker du kan lide og ignorer resten.

Benjamin Bjerre, Søren Riber, Henning Kjær, Mikael Fotopoulos, Tino Rozzo, Søren Cramer Nielsen og Ulla Nygaard anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

måske er der mindst to i gruppen som er ulidelige, og så synes jeg faktisk grupper ( klikedannelse ) i sig selv er temmelig ulidelige.
jeg selv finder stupiditet ulideligt, og tåbelige handlinger, og dem ser jeg virkelig mange af, nok fordi jeg selv er så seriøs og tænker før jeg handler,
så lige et eksempel på stupiditet da jeg kom forbi den nyanlagte tennisbane, selv om solen skinnede havde man da alligevel tændt banebelysningen, det er jo så godt at bruge så meget energi som muligt ikk ?

"Jeg plejer at skride, når jeg støder ind i såkaldt ulidelige personer, det er det letteste og mest effektive.
Gud fri mig vel for at skulle bruge tid på at forstå dem endsige ændre på dem. Hold dig til de mennesker du kan lide og ignorer resten."

Et desværre meget udbredt, læringsfattigt og selvoptaget forbrugerperspektiv på den sociale omverden - og ikke mindst sig selv.

Jan Weber Fritsbøger, Martin Rønnow Klarlund, Eva Schwanenflügel og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar

Det er det, jeg altid har sagt.
Svigtet bliver man.
Ensom og forladt.
Alle mennesker tænker kun på sig selv.
Den eneste, der tænker på mig – det er mig.

Jan Weber Fritsbøger og Else Marie Arevad anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Du siger at du ikke kan lide hende. Så er det afgjort. Hvad skal vi med "tabere" som ikke ligner os selv?

Jan Weber Fritsbøger

"nok fordi jeg selv er så seriøs og tænker før jeg handler,"
gætter på at meget få fangede den dybe ironi her, og i stedet opfattede det som selvforherligelse eller noget i den stil, jeg bruger ellers meget ofte ironi, så hvis man kender mig ville man forstå det som det var ment.

@Hanne Utoft
Jo måske, men livet er ærligt talt lidt for kort til at spilde det på dårligt selskab. Men hvis du selv synes, du tilbringer meget tid med folk, der er knap så pragtfulde som dig selv og har pædagogisk udbytte af det, så pøj pøj og fortsæt endelig. Men jeg tvivler.