Analyse
Læsetid: 4 min.

Center for vild analyse: Brugte Nicolai Wammen en hockeymetafor uden at kende den?

Finansminister Nicolai Wammen brugte en hockeymetafor til at beskrive strategien for Danmarks reduktion af CO2 frem mod 2030, men noget tyder på, at de ikke har tænkt den igennem
Nicolai Wammen brugte en hockeymetafor, da han præsenterede regeringens klimaplaner. Det er ikke første gang, hockeystaven bliver brugt som metafor i klimasammenhænge.

Nicolai Wammen brugte en hockeymetafor, da han præsenterede regeringens klimaplaner. Det er ikke første gang, hockeystaven bliver brugt som metafor i klimasammenhænge.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
3. oktober 2020

Da finansminister Nicolai Wammen (S) for nylig skulle forklare, hvorfor vi godt kan vente lidt endnu med rigtigt at gøre noget ved klimaforandringerne, brugte han et billede, som umiddelbart kunne virke eksotisk for den almindelige borger: Det hele kan illustreres ved hjælp af en hockeystav.

Selv om regeringen stadig bedyrer, at det er et erklæret mål at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030, har den fundet ud af, at det kan gøres lidt mindre drastisk, end de fleste vælgere måske troede, da de stemte den ind sidste år. Vi kan godt vente lidt med for alvor at reducere CO2-udledningerne, hvis bare vi så er klar til at stramme skruen lige lidt før 2030. Grafen, der beskriver Danmarks reduktion af CO2 frem mod 2030, kommer med andre ord til at være temmelig flad de første mange år, men så til sidst kommer den til at knække og bevæge sig stejlt opad ligesom en hockeystav, så vi når det hele, som vi skal, blandt andet gennem udvikling af ny teknologi.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Teknologisk messianisme.
Fantastisk rammende udtryk.

Katrine Damm, Mads Greve Haaning, Rolf Andersen, Christian Mondrup, Eva Schwanenflügel og Steen Obel anbefalede denne kommentar

Forrygende morsom analyse. Man kunne næsten ønske, at Socialdemokraterne også kunne have fornøjelse af den; men det ville nok kræve et højere intellektuelt niveau og mindre selvhøjtidelighed i partiet. Og ingen ville vel anklage Finansministeren for at være i besiddelse af humoristisk sans.

Carsten Wienholtz, Katrine Damm, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

En freudiansk fortalelse som forklaring på hockeystavs-allegorien.

Fantastisk analyse, tragisk konsekvens..

Katrine Damm, Lillian Larsen, Mads Greve Haaning og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Har s og wammen glemt, at hockeystavsmetaforen også gælder for den udvikling, der skal omstilles? Således at strategien med at vente også medfører større udfordringer - som man heller ikke kender løsningen på?

Hastværk er lastværk - jovel, men man må som ansvarlige ledere kende sin besøgelsestid og vide, hvornår og med hvilken rettidig omhu, man skal sætte ind. Og tiden er NU !!! Ikke når lokummet brænder endnu mere. Læser lige nu keld hansens bog fra 2019 'farvel til dansk landbrug' og bliver så modløs over die dumme, dumme dänen, der vælger/lader sig forføre af så visionsløse ledere.

Randi Christiansen

Problemet må være, at folket og deres ledere ikke forstår de permakulturelle principper.