Klumme
Læsetid: 4 min.

Center for Vild Analyse: Trump er en vits

Det kan godt være, Trump er en vits, men hvem er det egentlig, der griner?
Trumps simpelhed er indlejret i hele den ironiske bevægelse, der ulmer omkring ham. Trump kunne næsten være en figur, der var blevet udtænkt af de højreorienterede trolde, et af deres memes.

Trumps simpelhed er indlejret i hele den ironiske bevægelse, der ulmer omkring ham. Trump kunne næsten være en figur, der var blevet udtænkt af de højreorienterede trolde, et af deres memes.

Brendan Smialowski

Moderne Tider
31. oktober 2020

Der er noget ved Donald Trump, som får én til at tænke på Hvem snørede Roger Rabbit? Som en slags tegneseriefigur sluppet løs i amerikansk politik er Trump lykkedes med at vende op og ned på den politiske virkelighed.

Man kan måske sige det sådan, at mens Washington-eliten traditionelt har været optaget af i det mindste på overfladen at fremstå fornuftig og ordentlig, er der hos Trump en helt anden fandenivoldskhed, hvor overflade og bagside kollapser: Hvad Trump giver os, er direkte det ufornuftige og upassende i form af vulgære, selvhævdende udsagn, og en chauvinistisk linje, der ikke på nogen måde gør sig til af universalistiske ambitioner.

Og det virker. Samlet set er Trumps projekt noget i stil med at udstille det hykleriske ved eliten, hvilket han gør med stor dygtighed (de er crooked, cheatin’, phony osv.), og omvendt at være sit eget ’upolitiske’, småracistiske købmandsprojekt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Trump har ingen politik.
Han har kun sig selv - og sine mærkelige familiemedlemmer.

> Det er endnu et skridt i retning af en slags klovnefascisme

Et Clockwork Orange, hvis fører "has the appearance of an organism lovely with colour (orange) and juice, but is in fact only a clockwork toy to be wound up by God or the Devil or (since this is increasingly replacing both) the Almighty State."

https://genius.com/Anthony-burgess-a-clockwork-orange-introduction-a-clo...

Hvem er vitsen her? En demokratisk valgt præsident der har de sidste 4 år styret USA og verdens absolut stærkeste hær. Eller Center for Vild Analyse, som har udfærdiget jeg ved ikke hvor mange artikler i Information - ingen af dem med nævneværdig indflydelse på politik, samfund eller kultur.
Sådan forretningsmæssigt, svarer det vel til at studentermedhjælperen i receptionen for et stort firma kalder CEO en vits - og sig selv for et Center!

Troels Brøgger

David, du har forstået at "Center for Vild analyse" ER en vits ikke ? Eller er der noget jeg har misforstået..? Denne her analyse er til gengæld ikke en vits, faktisk ikke så ringe.som jeg ville have sagt hvis jeg ellers var vestjyde.

Jeg ser slet ikke "centeret" for at være en vits, mere som et rum, hvor der er plads til at vende absurditeterne i vores samtid på hovedet, og måske se eventuelle andre løsninger eller forståelser.