Læsetid: 7 min.

Ekkoet fra 2010

Det elektriske dobbeltopgør mellem Inter Milan og FC Barcelona for ti år siden var med til at forme to af de vigtigste trænerskikkelser i moderne fodbold – José Mourinho og Pep Guardiola – og satte dermed spor, der kan aflæses i Premier League i dag
Inters mandsopdækning af Barcelonas Lionel Messi, der her prøver at svæve sig fri af Inters Cristian Chivu under den legendariske semifinale, var så effektiv, at italiensk sportspresse eferfølgende skrev, at argentineren var blevet sat i bur.

Inters mandsopdækning af Barcelonas Lionel Messi, der her prøver at svæve sig fri af Inters Cristian Chivu under den legendariske semifinale, var så effektiv, at italiensk sportspresse eferfølgende skrev, at argentineren var blevet sat i bur.

Filippo Monteforte

17. oktober 2020

Den 28. april 2010 dannede Camp Nou ramme om returopgøret i en af de vigtigste taktiske dueller i dette århundrede, da Barcelona tog imod Inter Milan i semifinalen i Champions League.

Kampen endte 1-0 til catalanerne, hvilket de ikke kunne bruge til noget som helst, eftersom de havde tabt det første opgør med 1-3 i Milano. Men det er ikke så meget resultatet, der er det vigtige i denne sammenhæng, som det varige mærke, styrkeprøven mellem de to mandskaber satte på dets hovedaktører – og på fodboldhistorien.

For Barcelonas træner, Pep Guardiola, var det en duel, der brændte de sidste rester af idolbetagelse bort fra hans øjne og gav ham det fodboldmæssige klarsyn, der i de følgende år gjorde ham i stand til at skabe det måske bedste Barcelona-mandskab nogensinde.

For Lionel Messi var det kampen, der gav ham de forudsætninger, som han siden benyttede til at blive en af spillets giganter.

Og for den triumferende træner for italienerne, José Mourinho, blev opgøret den endegyldige bekræftelse på den defensive gameplan, som han den dag i dag anvender i sit forsøg på at løfte Tottenham Hotspurs tilbage i Premier Leagues top.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Jørgensen
Bjarne Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu