Interview
Læsetid: 1 min.

Forperson for Veganerpartiet: Spirituelle forfattere har formet min måde at se verden på

Veganerpartiets Lisel Vad Olsson har en forkærlighed for Matthieu Ricard og Eckhart Tolle og holder sig gerne fra lange, knudrede sætninger
»Jeg vælger gerne bøger, som på en eller anden måde kan tale til noget dybere i mig,« siger Lisel Vad Olsson.

»Jeg vælger gerne bøger, som på en eller anden måde kan tale til noget dybere i mig,« siger Lisel Vad Olsson.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
3. oktober 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg ville ønske, at alle ville læse Matthieu Ricards Til forsvar for dyrene. I bogen gennemgår han samtlige argumenter for, hvorfor vi ikke skal udnytte dyr, når nu vi jo ikke har behov for det. Både de videnskabelige i forbindelse med klima, miljø og biodiversitet, men også sundhedsargumenterne, og så gennemgår han de mere filosofiske argumenter – og kildelisten er lang. Det er en meget saglig bog, som er skrevet med dyb medfølelse og en fornuft, som man ikke kan undgå at blive rørt af.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Den er virkelig svær. Jeg vælger gerne bøger, som på en eller anden måde kan tale til noget dybere i mig og dermed netop kan få betydning. Jeg havde en lang periode, hvor jeg læste Eckhart Tolle, Adyashanti og bøger fra lignende spirituelle forfattere. De har været med til at forme min måde at se og være i verden på, men med begge ben solidt plantet i jorden. De har givet mig en masse gode redskaber, som er en del af min dagligdag.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Veganerpartiets forperson har ikke bare læst indtil flere bøger, hun har også forfattet en - om Reiki healing, som er en teknik, gennem hvilken 'universal energi' siges at blive overført til patienten for at fremme følelsesmæssig og fysisk 'healing'. Det fremgå ikke af Wikipedia-opslaget om denne teknik også virker på grøntsager.

Jeppe Lindholm

Hvis der skal være en verden fremover, så må mennesket bremse op for rovdrift på alt og alle på planeten Jorden. Ellers går mennesket en virkelig dyster fremtid i møde, hvor et stort flertal af mennesker må leve mene eller mindre som lovløse under usle vilkår for fremtiden. Senarier som "1984", "Bladerunner" eller "Fremtidens rædsel" viser mulige veje det vil bevæge sig hen.

Undtaget for de rigste 10% som kommer til at skeje den ud på New Zealand eller det fjerneste østlige hjørne af Rusland ved Vladivostok og Kamtjatka halvøen.

Jacob Johansen, Estermarie Mandelquist og Søs Jensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Talrige forsøg har afsløret, at min mave desværre ikke kan omstilles til veganerkost. Men bare rolig, problemet bliver løst, ligesom der også bliver taget hånd om den personlige klimaudfordring i og med at jeg for længst har valgt ikke at få børn. På den måde stopper kødspiseriet og alle de andre uhensigtsmæssigheder alligevel med mig. Forventer jeg så en medalje eller et skulderklap for mit mådehold? På ingen måde. I et andet lys kan man jo lige så godt se min adfærd som fej, at jeg ikke kæmper, som de flest andre, for at sende mine tvivlsomme gener ind i fremtiden. Men det er nu engang mit bidrag, som begynder at ligne en succes, at forblive "ufrugbar".