Den franske osteskole: Beaufort er en besværlig og vidunderlig kongeost

Når forårssolens første stråler begynder at smelte sneen i Alperne, er det tid til at skifte den lune stald ud med alpeengene. Sådan har det været i mange generationer, og sådan er det stadig for de 17.000 malkekøer, der leverer mælk til råmælksosten Beaufort AOP.
Vi er i hjertet af de højeste bjerge i Savoie, hvor tre dale udgør alpeostens hjemegn. Gennem sommeren gumler køerne sig mætte i frodigt græs og mangfoldig flora med over 130 forskellige plantearter på hver kvadratmeter.
Efterhånden som sneen smelter i højderne, rykker køerne højere og højere op. Fra juni græsser de i 1.500-2.500 meters højde, og heroppe bliver de i den såkaldte ’100 dages periode’, inden de begynder nedstigningen.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »