Klumme
Læsetid: 8 min.

En mandlig fodboldspiller lagde hånd på en kvindelig dommer. Hun gik videre. Men Twitter så det

Manchester Citys angriber Sergio Aguero lagde i weekenden sin hånd på en kvindelig dommers nakke, fordi han var uenig i en kendelse. Hun gik videre og lod den umærkeligt glide af. Sådan som kvinder for det meste gør med uønskede mandehænder på skulderpartier. Situationen er ovre i løbet af et sekund. Men Twitter så det. Og gik bananas. Er et lille bitte sexismeopgør skudt i gang i fodbold?
Sian Massey-Ellis ignorerede den hånd, hun fik i nakken af Manchesters angriber. Hun er sikkert bevidst om det karriereselvmord, som udvist svaghed kan medføre.

Sian Massey-Ellis ignorerede den hånd, hun fik i nakken af Manchesters angriber. Hun er sikkert bevidst om det karriereselvmord, som udvist svaghed kan medføre.

Carl Recine

Moderne Tider
24. oktober 2020

Det store sexismeopgør i fodbold – i sportens verden i det hele taget – lader stadig vente på sig. Det er ikke, fordi der ikke er dryppet #MeToo-historier ind af forskellig karakter i løbet af de senere år. Det er ved den søde grød ikke, fordi der ikke er sexisme i fodbold. Men der er ikke rigtig rullet hoveder. Til gengæld er folkestemningen som bekendt orienteret mod problematikken nu. Fodboldfans er også folkestemningen.

Så da Manchester Citys forward, den argentinske Sergio Aguero, i weekendens kamp mod Arsenal lægger hånd på en kvindelig linjedommer, bliver det ikke forbigået i stilhed. Sian Massey-Ellis, som Premier League-dommeren hedder, har lige dømt et indkast, som han er uenig i, og idet hun er på vej væk – Aguero går altså lige skråt bag hende – placerer han hånden på hendes nakke. Hun kigger ud i luften, fortsætter videre ned langs sidelinjen, angriberen forsvinder ind på banen igen.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Kendelsen bør naturligvis være den samme, som hvis han havde gjort det på en mandlig dommer.

Lars Eriksson, Rune Mariboe, Niels Johannesen, Frank Hansen, Anders Reinholdt, Erik Karlsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Christensen

Korrekt, man må ikke røre dommere.

"Men da jeg så klippet, gav det et gib i mig. For i det splitsekund, Agueros hånd rammer Sian Massey-Ellis’ nakke bagfra, når du at forestille dig, at den hånd trækker hende ned på jorden."

Nedenstående artikel har et stillbillede af episoden:
https://edition.cnn.com/2020/10/19/football/sergio-aguero-manchester-cit...

Karsten Aaen, Rune Mariboe og Niels Christensen anbefalede denne kommentar

Er det okay at røre en domme..NEJ
Men der er nok af videoklips, der viser mandelige dommere bliver behandle så meget værre... slået, sparket osv. https://www.youtube.com/watch?v=b26ZeVhezBE

Så hvordan er det sexisme, når det sker imod alle ??
Eller er det BARE, fordi det sker imod en kvinde, der gør forskellen?

Og det mærkelig (og tragiske) er, at vi snakker om ligestilling, selvom dette påpege, at kvinder er en beskyttet klasse.

Folkedomstolen.
Igen dette viser, at for at være skyldig, kræver det kun en ting, at du er en MAND. Således kan man tillægge alle disse sexistiske undertoner, uden beviser om "state of mind" osv.

P.s. Det er fantastisk, at vi har så mange tankelæsere, hvorfor bruger vi ikke alle disse tankelæsere til alle gode gerninger!?

Karsten Aaen, Lars Eriksson, Rolf Andersen, Rune Mariboe, Jacob Mathiasen, Dennis Tomsen, jan sørensen, Frank Hansen, Peter Jensen, ulrik mortensen og Jens Christensen anbefalede denne kommentar
Niels Christensen

Når man ser det virker det intimiderende.
Tænkte på den nys afviklede kamp mellem Bayern München- Dortmund, som Bibiana Steinhous dømte - som sin afskedskamp i Bundesligaen. Der var der også en sine hvor en' af Bayerns stjernespillere forsøgt at spille op til hende som man også kan se et mod mandlige dommere. Bibiana affejede ham bare med et smil. Men hun har selvfølgeligt mange kampe i benene og nyder stor respekt . Sergio Aguero burde efterfølgende have fået karantæne. Patetisk at Guardiola bagefter undskyldte Aguero med at det ikke var sexistisk ment.

Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen og John Scheibelein anbefalede denne kommentar

Man behøver ikke at have fulgt meget med i fodbold for at vide, at under de intense kampe kan ophidsede spillere udsætte dommere og linjedommere (og ikke mindst hinanden) for lidt af hvert. Det må de selvfølgelig ikke, og ofte bliver de straffet konsekvent. Men hvor seriøst er det egentlig, når et relativt mildt tilfælde af et velkendt fænomen pludseligt bliver udskreget til en stor Meetoo sexchikanesag, bare fordi linjedommeren denne gang tilfældigvis er en kvinde?
Mange husker nok "fodboldtossen", der ødelagde Danmarks EM-kvalifikation, ved at springe ind på banen og angribe en (mandlig) dommer. Hvilken kæmpe Meetoo-sag kunne der ikke være kommet ud af det, hvis det var sket i dag, og med end kvindelig dommer? Det ville helt have sat de voldsomme konsekvenser for kvalifikationen i skyggen.
Hvad vi oplever lige nu, handler ikke mere kun om, at afsløre oplagte sexchikane sager, men at der ledes med lys og lygte efter alt hvad man på en eller anden måde kan konstrueres som sådanne.

Søren Riber, Karsten Aaen, Lars Eriksson, Jesper Frimann Ljungberg, ulrik mortensen, Rolf Andersen, Rune Mariboe, Jacob Mathiasen, Bent Nørgaard, Dennis Tomsen, Niels Johannesen, jan sørensen, Jens Jensen og Jens Christensen anbefalede denne kommentar
John Scheibelein

Hej. Denne artikel handler ikke om fodbold, men om ligestilling i fodbold. D et bliver svært.

Estermarie Mandelquist og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Sian Massey-Ellis er måske klar over i forvejen, at fodboldspillere har en iq på en 60 - 70 nogenlunde sammenstemmende med de mænd som sidder på tilskuerpladserne.

Eva Schwanenflügel

God artikel.
Tak for indføringen i forskelsbehandling.

Intet er i sandhed for småt længere. Hvis den slags grundløse spekulationer nu bliver fokus i stedet for spillet er det virkeligt et skridt ned ad stigen. Medierne løber med hvad som helst i disse dage. Tilsyneladende gør mænd kun hvad de gør fordi der er en kvinde i lokalet. Medierne kunne også bare lade hende være dommer. Hun har både rødt og gult kort i lommen så hun har ikke brug for medierne til at problematisere hendes køn.

Karsten Aaen, ulrik mortensen og Gustav Alexander anbefalede denne kommentar
Gustav Alexander

Hvor er sagen? Hvis mandlige fodboldspillere ofte rør ved dommere, så er det da indlysende, at den praksis ikke ændres, hvis dommeren er kvinde. Skulle det spille sig ind i en anden historie, fordi forfatterens 'du' - et meget påståeligt du - kan forestille sig en voldtægt, som ikke finder sted? Jeg håber at forfatteren tager fejl, men der er da en helt kollektivt internaliseret misandri, hvis kvinder, som forfatteren mener, alle altid kan forestille sig en voldtægt som det logiske slutpunkt for fysisk berøring fra en mand. Tænk sig, hvis mænd led af samme kollektive mistro og underkendelse af det modsatte køn.

Søren Riber, Karsten Aaen, Ulla Nygaard og ulrik mortensen anbefalede denne kommentar

@Gustav Alexander, 25. oktober, 2020 - 10:49 : "Jeg håber at forfatteren tager fejl, men der er da en helt kollektivt internaliseret misandri, hvis kvinder, som forfatteren mener, alle altid kan forestille sig en voldtægt som det logiske slutpunkt for fysisk berøring fra en mand."

De fleste voksne kvinder "altid kan forestille sig en voldtægt som det logiske slutpunkt for fysisk berøring fra en [FREMMED*] mand."

*FREMMED = ikke i familie med, selv om også det, desværre forekommer, uanset etnicitet. :(

Det er ikke "kollektivt internaliseret misandri" at frygte. Det er indlejret i generne selvopholdelsesdrift omfattende kvinder, som værende artens beskyttere af afkommet + bærere af artens overlevelse.

'Det er ikke "kollektivt internaliseret misandri" at frygte' - bør lyde: 'At frygte, er ikke "kollektivt internaliseret misandri"'

På et stadion fyldt med et hav af kameraer og et par hundrede vidner? Næppe har hun tænkt andet end på fodbold og hvilket kort spilleren skulle have.

Hun er ikke mere ramt end at hun intet har på hendes twitter omkring det. De opportunistiske “feminister” der i forargelsesiveren ligesom med Jeppe Kofod ikke-sagen konstant udnytter andre kvinders oplevelser til deres eget ideologiske projekt burde skamme sig.

https://twitter.com/sianmasseyref?lang=en

Hendes twitter giver ikke udtryk for at hun frygtede en voldtægt eller at hun følte sig behandlet anderledes pga. hendes køn.

Gustav Alexander

Anina Weber

Tak fordi vi kunne få defineret 'fremmed'. Jeg synes stadig at det virker som en sindsyg forestilling at tynge ned over alle mænd, som man ikke allerede har mødt. Hvordan synes du sætningen lyder, hvis man erstatter den med 'sorte' eller 'indvandrer af anden etnisk herkomst end dansk?' Er det okay at antage, fordi man ikke allerede kender dem?

At misandrien tilmed skulle være biologisk forankret virker ikke til at give mening i forhold til den moderne feminismes teoretiske antagelser, der netop søger at udrense biologisk essentialisme. Det skal du selvfølgelig ikke stå til mål for, men så kunne det være spændende at høre, hvor du mener at de biologiske forklaringsmodeller slutter og de sociale forklaringmodeller begynder.

Vil man bibeholde den sociale konstruktivisme, samtidig med at man essentialiserer mænd baseret på biologi, så bliver det ihvertfald et noget hyklerisk magtgreb.

Det er desuden

Uden at vide det måske? mener jeg der eren god portion racisme i det her indlæg, og det er der bl.a. fordi hun skriver: ".... da Manchester Citys forward, den argentinske Sergio Aguero, i weekendens kamp mod Arsenal lægger hånd på en kvindelig linjedommer, bliver det ikke forbigået i stilhed."

og det her:

"For i det splitsekund, Agueros hånd rammer Sian Massey-Ellis’ nakke bagfra, når du at forestille dig, at den hånd trækker hende ned på jorden. Du har forestillet dig det scenarie så mange gange, at du næsten fysisk kan mærke den hånd i nakken. Der findes ingen kvinde, der ikke igennem alle årene har haft det siddende som en grundangst i sig, når hun er gået alene hjem eller fumler efter sine nøgler foran gadedøren: det at blive overfaldet bagfra."

For jeg er ganske sikker på, at hvis personen, hende, der har skrevet den her klumme om det her, havde iagttaget, set, at det var en hvid! spiller fra Manchester City, der havde gjort det som den brune! argentinske spiller havde gjort, så havde der aldeles ikke været nogen sag! og hun havde heller ikke skrevet det hun gjorde om mænd, der angriber kvinder :( - det her indlæg bærer skjult racisme! i sig, som jeg ser det, og det gør det, fordi det delvist! :( spiller på hvide kvinders angst, og fascination af brune mænd helt ukontrollerede seksualitet! :(

Og for mig at se gjorde den kvindelige dommer det rette, da hun bare gik videre, og lod som ingenting, præcis ligesom de mandlige dommere, der lader det gå ind ad det ene øre, og ud af det andet, når de mandlige fodboldspillere, kalder dem for alt muligt grimt - f.eks. bøsserøv :(

"