Satire
Læsetid: 4 min.

Hvis nogen kan ruske op i de unge, så er det Berlingske! Her er seks programforslag til Radio LOUD 2.0

Berlingske har købt 40 procent af DAB-ungdomskanalen Radio LOUD, hvilket har vakt undren i Mediedanmark. Her på Moderne Tider ser vi imidlertid et stort potentiale i samarbejdet mellem det konservative mediehus og ungdomsradioen – for hvis nogen kan ruske op i den lemfældigt redigerede kanal, ja, så er det Berlingske!
Berlingske har købt 40 procent af DAB-ungdomskanalen Radio LOUD, hvilket har vakt undren i Mediedanmark. Her på Moderne Tider ser vi imidlertid et stort potentiale i samarbejdet mellem det konservative mediehus og ungdomsradioen – for hvis nogen kan ruske op i den lemfældigt redigerede kanal, ja, så er det Berlingske!

Katrine Bælum

Moderne Tider
10. oktober 2020

Vi har udarbejdet en række opbyggelige programforslag til det nye, borgerlige LOUD – lige til at fylde i sendeplanen.

Bogreolen – med Katherine Diez

Efter succesklummen »Jeg spiser ikke boeuf bourguignon med dig, før jeg har set din bogreol« er Berlingske-anmelder Katherine Diez blevet synonym med den gode smag og den klassiske dannelse – men med et frækt og ungdommeligt touch.

Denne position benytter klimaministerens kæreste i dette program, hvor hun tager hjem til unge studerende, som har svært ved at finde en partner, for at optimere deres bogreoler.

Ud fra en snak om, hvad hovedpersonen gerne vil signalere og ikke mindst, hvem han eller hun gerne vil score, tager Diez og ugens hovedpersonen med i boghandlen og køber ind for maksimalt 7.000 kroner.

»Mere skal der ikke til, før man kan imponere de fleste,« siger Diez, som slutter hvert program af med at lære de unge mennesker at lave boeuf bourguignon.

På ret køl – med Anders Krab-Johansen

Berlingskes øverste chef, Anders Krab-Johansen, er kendt som en mand, der har styr på tingene og ved, hvad god orden betyder for produktiviteten. I programmet På ret køl tager Anders Krab rundt til sløsede og rodede arbejdspladser med mange unge ansatte og giver dem en regulær opsang.

»Alt, hvad der er ikke ryddet op, ryger i sækken!« råber han i indledningen til hvert program, mens han ryster med en sort affaldssæk. Programmet krydres med den store chefs hjemmelavede filosofi om, hvordan sterile og upersonlige arbejdspladser forbedrer arbejdsmoralen.

Inspireret af realitykokkeprogrammet Hell’s Kitchen skal der gerne ske målbare forbedringer i de virksomheder, Anders Krab-Johansen lægger vejen forbi. Ellers bliver han rasende og begynder at fyre folk: »Nogle gange er det ikke nok at rydde op på skrivebordet. Nogle gange må der en decideret hovedrengøring til for at få firmaet på ret køl,« siger han.

Den store bjørnetjeneste – med Bjørn Lomborg

Danmarks ærlige klimaprogram, produceret af Weekendavisen for Berlingske. De unge er i dag langt mere optagede af klimaforandringerne end de ældre.

Det gælder, uanset om de stemmer på partier til højre eller venstre, og både Venstres Ungdom og Konservativ Ungdom har som officiel politik, at Danmark skal indføre afgifter på CO2. Det er ifølge videnskaben det rigtige at gøre.

Men hvorfor er de unge egentlig så optagede af fremtiden – er det bare, fordi de skal leve i den? Det spørgsmål stiller Weekendavisen i denne serie om klimaforandringerne, hvor klimaberoliger Bjørn Lomborg og to pensionerede geologer i en alvorlig tone og uden at acceptere afbrydelser fra panelet af unge fortæller om vigtigheden af at skabe en fordoms- og faktafri offentlig debat.

Sorte huller – med Anne Sophia Hermansen og Groft Sagt

Anne Sophia Hermansen har som kulturredaktør på Berlingske haft stor succes med at lade avisens borgerlige debattører fungere som kritikere og anmeldere af bøger og andre kulturprodukter, selv om de ikke har haft nogen faglig viden om det.

Nu tager Hermansen det succesfulde koncept et skridt videre, for som Hermansen siger: »Nogle gange kan fagviden være en hæmsko.«

I et eksperimenterende radioformat lader hun avisens skribenter fra Groft Sagt være eksperter i en programrække om det ydre rum. Det første program handler om sorte huller, og de garvede samfundsdebattører går til emnet med krum hals og får hurtigt formuleret et par skarpe holdninger, som sætter fut i debatten og lyttertelefonerne.

Cigarklubben – med Asger Aamund

LOUD skal stadig være en kanal om de unge for de unge. Men som ung borgerlig er der en masse ting, man kan lære af de voksne og ikke mindst af en mere end 250 år gammel avis med en række af landets fineste borgerlige stemmer tilknyttet.

I samtaleprogrammet Cigarklubben sidder vært Asger Aamund i en patineret Oksestol af Wegner og fortæller om sit liv – fra barndommen i Gentofte over karrieren som venturekapitalist til sit otium som fast paneldeltager i radioprogrammet Mads og Monopolet. Rundt om ham i en halvcirkel sidder fire unge studerende fra CBS på små skamler og lytter.

Emnerne trækker Asger Aamund op af en stor hat, og det kan handle om alt fra kvinder til kapitalfonde. Men uanset emnet er det gennemgående budskab fra Aamund til de unge: »Vind eller forsvind,« som også er titlen på hans foredrag.

Chefredaktøren – med Tom Jensen

I det ugentlige debatprogram Chefredaktøren tager Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, aktuelle emner op til debat, så de unge lyttere bliver »klædt på til at begå sig i samfundet«. I programmets indledning hører man Danmarks Radios Pigekor afsynge »I Danmark er jeg født«, mens Tom Jensen siger:

»Det er klart, at der følger et stort ansvar med, når man står i spidsen for en avis, som blev grundlagt i 1749.«

Herefter følger en gennemgang af ugens politiske emner.

Programmets styrke er, at Tom Jensen kommer med utvetydige svar på alle de svære problemstillinger. Er identitetspolitikken gået for vidt? Ja! Er løsningen på klimakrisen mindre vækst? Nej! Programmet har også et vist element af overraskelse i sig, når Tom Jensen går imod den politisk korrekte holdning og kritiserer Joe Biden og Greta Thunberg i skarpe vendinger.

Hvert program afsluttes med en lille tale til nationen, hvor Tom Jensen hylder demokratiet og ytringsfriheden og kommer med spidse bemærkninger til dem, som med Jensens ord »ikke ønsker at gå frihedens vej«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Hvorfor er det egentlig sjovt? Information var blandt dem, der sønderbombede Radio LOUD med negativitet from the get go.

Hvorfor så lege lidt skadefro? Skadefryd er en god ting, men den klinger hult, når man selv har forårsaget den.

Hvorfor skal Kristian Villesen udbrede sig konservativt selvfedt, når han selv er en del af samme segment, som han forsager, og stort set ikke skriver om andet, end hvor metasvært det er at være ironisk udenrigskorrespondent?

Birger Bartholomæussen

og hvoefor er Anders Sørensen så sur? Det er s'gu da nogle meget sjove råd.

Nu var Berlingske Medier jo en stor del af Radio24Syv, så det er da kun glædeligt, hvis de forsøger at løfte Radio Loud også.

(flere af Radio24Syv's programmer bliver i øvrigt videreført netop på Berlingske Mediers hjemmesider ;)