Feature
Læsetid: 8 min.

Proud Boys har kuppet Fred Perrys ikoniske polotrøje og gjort den til et symbol på had

Det kendte tøjmærke Fred Perry har pludselig stoppet salget af en populær polotrøje i USA. Det sker som reaktion på, at den højreekstreme gruppe Proud Boys har valgt den sort-gule polo som uniform. Dette er historien om, hvordan tøjmærket, der blev lanceret af en britisk tennisstjerne, mod sin vilje er blevet et symbol på ekstremisme
Det er ingen tilfældighed, at Proud Boys har iført sig Fred Perry-poloen og gjort den til deres uniform, siger modeekspert Chris Pedersen. »De kender poloens ikonografi, og ved at tage den til sig indskriver de sig i en helt særlig højreekstremistisk fortælling.«

Det er ingen tilfældighed, at Proud Boys har iført sig Fred Perry-poloen og gjort den til deres uniform, siger modeekspert Chris Pedersen. »De kender poloens ikonografi, og ved at tage den til sig indskriver de sig i en helt særlig højreekstremistisk fortælling.«

Stephanie Keith

Moderne Tider
10. oktober 2020

For nylig udspillede der sig en vild scene i Delta Park i det nordlige Portland, Oregon. Intet mindre end tre demonstrationer fandt sted samtidig. Den ene arrangeret af Black Lives Matter, som råbte slagord om, at nu måtte det være slut med racisme og politivold. Den anden stod antifascister fra Antifa bag, og den tredje bestod af godt 1.000 mænd, der stort set alle bar identiske Fred Perry-polotrøjer i sort med gule striber og desuden var udstyret med både rifler, baseballbat, skudsikre veste og Make America Great Again-kasketter.

Gruppen, der kalder sig Proud Boys, og af FBI er karakteriseret som en højreekstremistisk bevægelse, talte velvilligt med de tilstedeværende nyhedsreportere og fortalte, at de var mødt op for at støtte præsidenten og for at bekæmpe »indenrigsterroristerne« fra Antifa, som de var klar til at ty til vold over for, hvis det kom dertil.

Ganske kort efter udsendte den britiske modegigant Fred Perry en pressemeddelelse. Heri skrev direktionen, at tøjfirmaet med øjeblikkelig virkning stoppede det amerikanske salg af netop den populære sort-gule polo med det karakteristiske laurbærkranslogo.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Det bliver først rigtig uhyggelig, hvis de dum flittige for magt - Det var det som skete i nazi Tyskland.

Birte Pedersen, Alvin Jensen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Respekt for at 'Fred Perry' tager deres polo-trøje af det amerikanske marked i protest mod 'Proud Boys'.

Ib Christensen, Birte Pedersen, Alvin Jensen, Dennis Jørgensen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

... gid der var nogen, der havde taget brune skjorter af markedet tidligere ;)

Birte Pedersen, Alvin Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Det er en beklædningsgenstand. Den har ingen motiver.

Et symbol på had? Er støvler det så også? Eller andre ting de bærer? Hvad hvis de spiser morgenmad?

De er en snæver vigilante-gruppe som der bliver holdt øje med. At de vælger noget bras fra indkøbscentret til at bære som uniform viser helt fint deres kapacitet.

Den her artikelen viser lidt mere om hvilke gruperinger Fred Perry varet brugt af; jeg syntes det er misvisende at det i artikelen bliver vinklet så meget på høger og racist kulturen; den er brugt af mange forskellige subkulturer som står i direkte modsættning til Proud Boys:
https://hypebeast.com/2020/10/fred-perry-polo-proud-boys-statement-subcu...

Hvis noget viser det vel hvor totalt fantasiløse og kulturblinde Proud Boys er ;-)

Mette Poulsen, David Wedege og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

En flok narhatte med lav IQ

Perry har da været et tidløst hooligan-tøjmærke i årtier i Europa.

Ingen henvisning til Reddit brugeres Proud Boys fotostrøm?