Nyhed
Læsetid: 4 min.

I retten: »Er det et skulderskub som i en fodboldkamp?«

Hver uge dækker Information en retssag, som den udspiller sig fra tilskuerrækkerne. I Københavns Byrets retssal 18 er en lettisk mand tiltalt for et røveri mod en Netto-butik
Den 28-årige tiltalte lette siger, at han løb fra butikken, fordi han blev bange.

Den 28-årige tiltalte lette siger, at han løb fra butikken, fordi han blev bange.

Mia Mottelson

Moderne Tider
24. oktober 2020

A er en bredskuldret mand med leverpostejfarvet hår og et drenget ansigt. Han er 28 år, fra Letland og har briller med et kraftigt sort stel. Han ser ned på stålringen på sin langfinger og knuger sine grove hænder, da anklageren læser op fra tiltalen.

A er tiltalt for at have begået et røveri i Netto, hvor han og en ukrainsk kammerat fik et ukendt antal dåseøl i udbytte. Men også et røveri, hvor A ifølge anklageren endte med at skubbe til en medarbejder, som forgæves forsøgte at stoppe dem.

Ifølge A var det ikke ham, der stjal dåseøllerne. Med en opgivende mine fortæller han, at det var hans kammerat, som havde for lange fingre. A slår ud med armene, tydeligt frustreret over at sidde anklaget for en sådan forbrydelse. Men hvorfor løb han så ud af Netto, da de to kammerater blev konfronteret af medarbejderen?

»Jeg blev bange.«

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er mærkeligt, at "grab them by the pussy" ikke har samme konsekvens som et skulderskub.