Læsetid: 2 min.

Reumert-vinder Simone Isabel Nørgaard: Man kan ikke skrive, hvis man ikke læser

Vinderen af Årets Reumert for bedste dramatiker, Simone Isabel Nørgaard, drages mod mørke arenaer, når hun læser – men også mod det barnlige og fantastiske som i ’Peter and Alice’ af John Logan
»Jeg vil slå et kæmpe slag for, at manuskripter ikke blot er arbejdsredskaber, men værker i sig selv,« siger Simone Isabel Nørgaard.

»Jeg vil slå et kæmpe slag for, at manuskripter ikke blot er arbejdsredskaber, men værker i sig selv,« siger Simone Isabel Nørgaard.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

10. oktober 2020

– Hvilken bog ville du ønske, at alle ville læse?

»Jeg tror, Shaun Tans svimlende billedbøger kan bjergtage de fleste. Jeg elsker samspillet mellem tekst og billedside, som også er grunden til, at jeg som dramatiker har valgt et fag, hvor jeg skriver til kroppe og stemmer i rum.«

– Hvilken bog har haft størst betydning for dig?

»Martin Shermans drama Bent har fået enorm betydning for mit sprog og teatersyn. Det handler om homoseksuelle under Anden Verdenskrig og er et stilistisk mesterværk. Destilleret og musikalsk, med en kompromisløs opbygning og en gribende karakterudvikling. Jeg vil slå et kæmpe slag for, at manuskripter ikke blot er arbejdsredskaber, men værker i sig selv, og særligt det her er værd at læse.«

– Hvad er den værste bog, du har læst?

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer