Feature
Læsetid: 17 min.

Ufoerne er tilbage! For når verden virker usikker, er det fristende at rette blikket mod himlen

I efterkrigstiden, da rumkapløbet rasede, var der flyvende tallerkener og mystiske regeringshemmeligheder overalt. Siden mistede de fleste troen på besøg fra rummet. Men nu flyver en ny ufo-bølge ind over USA – og timingen er næppe tilfældig
Moderne Tider
10. oktober 2020
Når Jorden er truet – af atomvåben eller klimaforandringer – kan det være befriende at forestille sig, at der findes andre planeter derude. Når verden er splittet, er det rart med historier, som sætter os i stand til at handle som en samlet menneskehed.

Når Jorden er truet – af atomvåben eller klimaforandringer – kan det være befriende at forestille sig, at der findes andre planeter derude. Når verden er splittet, er det rart med historier, som sætter os i stand til at handle som en samlet menneskehed.

Jesse Jacob

Ole Henningsens tur ned i ormehullet begyndte den 8. juli 1959. Fra sin plads i frokoststuen i Den Lollandske Landbostands Sparekasse fik den unge bankelev øje på B.T.’s spiseseddel.

»Alle tiders billede af mystisk rumskib: Tallerken over Amager i morges klokken 4.«

Ikke et usædvanligt syn i 1950’erne, hvor rumkapløbet rasede, og alt var muligt i atomalderen. Folk så ufoer hele tiden. Der gik ikke en uge, uden at aviserne bragte en ny historie om flyvende tallerkener, spøgelsesraketter og mærkværdige møder i mørket.

Året inden havde Ole Henningsen mistet en tot pandehår og det ene øjenbryn på en mark uden for Rødby, da han forsøgte at bygge en rumraket af en gammel cykelpumpe og kemikalier fra håndkøb.

Men hans ufo-eventyr begyndte først, da han læste historien i B.T. Under et billede af en tallerkenformet silhuet, der hang på himlen over Amager, læste han et interview med formanden for SUFOI, som dengang stod for Sydjysk UFO Investigation. Formanden forklarede, at den slags var helt normalt. H.C. Petersen hed han, og han var ligefrem kaptajnløjtnant ved det danske flyvevåben.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Man kan se denne med Commander David Fravor, pilot og chef for F/A-18 Super Hornet flight group ombord på hangarskibet. Han er for mig at se, troværdig.
https://youtu.be/Eco2s3-0zsQ

Denne samtale, mellem Lex Fridman og David Fravor, er på næsten fire timer:
https://youtu.be/aB8zcAttP1E

Jeg har altid elsket teorien om ufoer.
Den er jo så langt ude...
Og lige i hjertet på enhver fantasy.

Jan Fritsbøger

jeg tror selvfølgelig på ufoer, de findes da, for UFO jo betyder uidentificeret flyvende objekt,
altså er det den korrekte betegnelse for alle objekter vi ser i luften uden at kunne se hvad det faktisk er,
og jeg er også helt sikker på at der er intelligent liv andre steder i universet, det er faktisk banal logik alene som følge af de vanvittigt mange kloder der findes.
men jeg tror ikke et øjeblik på at der er nogen som helst korrelation imellem ufofænomenet og livet i andre solsystemer / andre galakser,
dertil er afstandene i universet simpelthen for store, de er nærmest hinsides vores forståelses horisont.
men jeg vil alligevel ikke udelukke at vi en dag faktisk konstaterer at liv findes andre steder i universet, det sker bare ikke ved at nogen fremmed civilisation besøger jorden besøger jorden, eller ved at vi rejser til en anden planet med intelligent liv,
dette kan dog ikke udelukkes engang i en meget fjern fremtid om en mio. år eller noget i den stil hvis altså menneskeheden bliver interplanetar og expanderer ud i universet,
så kunne det vel ske at vi møder en anden ekspanderende civilisation som tilfældigvis er ekspanderet i vores retning,
jeg er dog i tvivl om mennesket ikke langt mere sandsynligt udrydder sig selv, længe før vi etablerer en udenjordisk koloni på en beboelig planet i et andet solsystem,
det vil ihvertfald kræve at vi afskaffer krig, hvilket i praksis vil sige afskaffer alt militær, for så længe der findes militær vil der opstå krige, problemet er er magthavere bestemmer og det er jo kun magthavere som ser en værdi i magtmidler (militær),
vi andre kan godt komme til at tro magt faktisk er nødvendig hvis vi ikke tænker selv, og måske ligefrem tror at magthavere er troværdige, det er de IKKE.

Trond Meiring, Flemming Berger og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

ghita i min verden er militært personel slet ikke en del af kategorien troværdige personer, men selv personer som er troværdige kan drage fejlagtige konklusioner.

Peter Beck-Lauritzen

Jeg kom i denne sammenhæng, til at tænke på afbilleder i sten, fundet i sydamerika. Af væsener i besynderlige (rum-)dragter! Kan Ole sige noget om dem? Det siges, at afbildningerne er hundreder af år gamle, men sålænge har jeg ikke været her, så jeg kan bevidne det! Men, måske, alligevel, er der noget om UFO-snakken!

Lars Kristensen

Lav dit eget UFO.

Tag to cykelhjul, put småsten i dækkene og omvikle dæk og dækrenden med gaffatape.

Nu har du første del af en konstruktion til et UFO.

Nu laver du en frisbeeformet konstruktion på 3 meter i diameter og med letmetal eller træ som skellet og med stof som overfladen af konstruktionen.

Nu har du den 2. del af konstruktion til et UFO.

Hjulene sætter du sammen så de befinder sig i samme akse og sørge for at de roterer hurtigt hver deres vej rundt og sætter dem fast under frisbeekonstruktionen, sådan at hjulenes akse befinder midt under megafrisbee'ens midte.

Cykelhjulene opfører sig som to gyroer, som sørger for at frisbeekonstruktionen holder sit rumplan. Da hjulene roterer hver deres vej rundt, vil rotationsmomentet fra gyroerne ikke påvirke konstruktionen.

Nu kan du løfte din megafrisbee og den vil holde sit rumplan og når du sætter konstruktionen i bevægelse vil den svæve ligesom en frisbee.

Nu står du og kan se på dit eget UFO svæve.

Jan Fritsbøger

nu er det jo sådan at man godt kan afbillede en fantasi-figur som man ikke har set, kunne være kunstnerens ide om en gud,
og en iagttager kan efterfølgende forestille sig noget helt andet og indtolke sine egne ideer i tolkningen af hvad billedet forestiller,
og hvis man gerne vil kan man tydeligt genkende en "rumdragt" på et flere hundrede år gammelt billede,
men at tage det som bevis på at kunstneren så en rumdragt for flere hundrede år siden er da langt ude. men i fantasien er det da absolut muligt.

Lars Kristensen

Hvordan vil folk der i 5-6 generationer har levet under havets overflade og er blevet vant til at leve ved tryk under 50 eller flere meters dybde og med meget lidt lys?

Har fået skabt en helt anden teknologi end den vi kender her på landjorden, som i store træk er skabt gennem krigsbehov og når de kommer over vandet skal have en trykdragt på og nærmest have svejsebriller på, for at klare lyset, som vi er vant til i det daglige.

Kan de også have skabt et fartøj der kan bevæge si i luft og ikke kun i vand?

De har haft 150 år til at udvikle deres undervandssamfund, uden at vi mennesker her på landjorden har haft kendskab til dem og stadigvæk kan de have fået bygget deres undervandssamfund op steder, hvor vi mindst forventer at de vil være og derfor endnu ikke har opdaget dem.

De kender til os og vores genvordigheder og den trussel vores verden er, ikke blot for landjordens liv, men i allerhøjeste grad også for oceanernes liv. Den verden vi ved allermindst om, i forholdet til resten af solsystemet.

Hvor kommer et sådant undervandsfolk fra, vil I nok spørge om.

Det er ganske enkelt Nordamerikanske videnskabsfolk, der ikke ville være med til at udvikle krigsvåben og derfor, under USA's borgerkrig flygtede, sammen med deres familier. Det eneste sted de kunne være sikker på ingen ville kunne finde dem, var under havets overflade.

Ligesom mennesker kan leve i 3.000 - 6.000 meter højde over havets overflade, kan mennesker vel egentlig også leve deres liv i 50 eller flere meters dybde, når deres kroppe gennem et par generationer har fået ændret en smule på deres fysiologi.

Vi ved, at mennesker der har levet længe under andet trykforhold end ved havets overflade, kan have en krop der har vænnet sig til de tryk og lysforhold de har været under i længere tid.

Vi kender det fra astronauternes fysiologiske tilvænning ved rumfart og hvad der ellers også er gældende ved eksempelvis dykning.

Jens Ole Mortensen

UFO teorier lyder da ofte urealistiske. Og det er bestemt ikke noget jeg bekymrer mig om. Men kan nogen ikke forklare mig, på hvilken måde de er mere urealistiske end de abrahamske religioner. - Jomfrufødsler, gå på vandet, flytte bjerge- gøre et brød til tusinder- beslutte at nu skal havet bugne med fisk. Jeg spørger mig selv, hvorfor opfattes ASA dyrkelse, animistiske religioner, UFO entusiaster, astrologi og meget andet, mere urealistisk og gak end f.eks. de abrahamske religioner.
Jeg tror det er fordi at de abrahamske religioner understøtter de fatalistiske samfundsopfattelser. - Er du en god kristen overholder du samfundets normer, I USA er det en god kapitalist, på Cuba er det en god socialist. På den måde kommer du i himlen.
Vi har naturlovene. Tyngdekraft , lys, evolution osv. Men det er ikke videnskabeligt stuerent at nævne , hvorfor kan virus, som er dødt komme til live i mennesker. hvorfor kan tidevandsbjørnedyr vende tilbage til livet mange år efter det er dødt, hvordan opstod universet. Al naturvidenskab ender blindt ved en naturkraft vi måske aldrig kan forstå, fordi vi er mennesker. Aldrig bliver nævnt.
Tog man udgangspunkt i denne naturkraft og erkendte det, i hvert fald, på nuværende tidspunkt uforståeligt for et menneske. Men næsten alt andet er inden for horisonten. Så ville vi måske have et mere komplet syn på verdenen og livet.
Og der er det at jeg tror. At når vi ikke har et komplet syn på verdenen og livet. Så vil mange søge efter en mening. Og af og til kan teorierne blive meget flyvske. Menneskeheden har slet og ret udviklet sig antropo centreret .