Ugens amerikaner: »Folk her kalder COVID-19 for The Election Infection«

Ejendomsmægler Clay Piper er mere nervøs for influenza end for corona – men mest nervøs er han for, at Joe Biden vinder præsidentvalget
Moderne Tider
31. oktober 2020
Hvis Biden vinder, kommer der til at blive brugt en masse penge på at give alle amerikanere en gratis omgang. Men gratis omgange findes ikke, siger Clay Piper

Hvis Biden vinder, kommer der til at blive brugt en masse penge på at give alle amerikanere en gratis omgang. Men gratis omgange findes ikke, siger Clay Piper

– Har du stemt?

»Ja, på Trump.«

– Hvorfor?

»Fordi han er den rigtige leder for vores land nu, og han har skabt gode resultater, som har gavnet mig. De seneste tre år har været rigtig gode for min forretning. Jeg er ejendomsmægler i et område med meget olie, og det er bare gået støt op hele vejen. Også i oliebranchen. Når oliepriserne falder, er det altid på grund af frygt.«

– Hvordan har coronavirus påvirket livet her?

»Jeg kender ingen, hvis helbred har taget skade, men økonomisk har det haft stor effekt. I olieindustrien er mange boringer og søgning efter ny olie blevet lukket ned. Mange job er røget, fordi de ansatte er nødt til at arbejde tæt sammen. Men for min forretning har det ikke betydet meget. De ejendomme, jeg sælger, er til folk, der køber hus nummer to eller tre.«

Clay Piper

  • Ejendomsmægler.
  • Brownwood, Texas

– Der er ikke så mange, der går med mundbind. Hvorfor gør du ikke?

»Jeg tror ikke på, at det hjælper noget. Hvis det er en luftbåren virus, så kommer den vel ind overalt. Desuden har jeg lidt blandede følelser omkring coronavirus.«

– Hvordan det?

»Min kæreste arbejder som sygeplejerske for dialysepatienter – altså folk med nyreproblemer, og 11 af dem har haft coronavirus. Den ene havde endda kun én lunge. Men alle kom sig efter et par dage. Jeg tror ikke, det er specielt farligt. Jeg har hørt, at almindelig influenza dræber flere. Det virker i øvrigt som et temmelig bekvemt tidspunkt, det lige dukker op på. Nogen folk her kalder det The Election Infection. Vi havde en bragende god økonomi, alt gik godt, og alle demokraternes forsøg på at skade Trump mislykkedes – og så kom pandemien.«

– Hvordan synes du, Trump har håndteret den?

»Jeg tror, Trump gør alt, hvad han kan, for at få åbnet tingene op igen på en sikker måde.«

– Hvad giver dig håb?

»At Trump får fire år mere. Hvis ikke, ser det skidt ud. Hvis Biden vinder, kommer der til at blive brugt en masse penge på Green New Deal og på at give alle amerikanere en gratis omgang – gratis universitet, gratis sygesikring. Men gratis omgange findes ikke, og derfor tager de pengene fra os, der arbejder. Jeg tror, at dem der har råd, vil flytte væk i stort antal.«

– Hvilken sang skal alle høre?

»Dér fangede du mig på det forkerte ben. Sikke et emneskift. Men jo, min ven sendte mig denne her sang, der hedder »Why« med Read Southall Band. Det er country, og jeg lytter normalt ikke til country, men jeg kan virkelig godt lide hans stemme.«

Præsidentvalg 2020 – kampen om USA

Én ting er republikanerne og demokraterne enige om. Præsidentvalget 2020 handler om to radikalt forskellige opfattelser af Amerika.

Og valget vindes af dem, der kan gøre deres vælgere så bange for enten trumpismen eller den radikale venstrefløj, at de stemmer den 3. november. Biden fører i målingerne, men Trump er blevet undervurderet før. Spørgsmålet er, om han kan overraske igen.

Men præsidentvalget er ikke kun meningsmålinger og kapløb om magten. Følg vores valgdækning her.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ole Arne Sejersen

En snusfornuftig kommentar fra en af de jævne amerikanere, der fravalgte the svamp in Washington,DC.

Ole Arne Sejersen

Korrektion: the swamp.