Analyse
Læsetid: 3 min.

Ugens maskespil: Trump uden maske, Morten Østergaard demaskeret og en ansigtsløs russer

Dette blev ugen, hvor Donald Trump smed ansigtsmasken på åben skærm, Morten Østergaard blev demaskeret i sagen om Lotte Rod, og en ansigtsløs russer førte Udenrigspolitisk Nævn bag lyset
De Radikales Morten Østergaard viste sig i denne uge at være manden, der havde fået en påtale – af sig selv – fordi han for ti år siden lagde en hånd på nuværende folketingsmedlem Lotte Rods lår.

De Radikales Morten Østergaard viste sig i denne uge at være manden, der havde fået en påtale – af sig selv – fordi han for ti år siden lagde en hånd på nuværende folketingsmedlem Lotte Rods lår.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Moderne Tider
10. oktober 2020

Så kom ugen, hvor maskerne faldt. Det begyndte allerede mandag, da Donald Trump, netop hjemkommet fra militærhospitalet Walter Reed, gik ud på en balkon i Det Hvide Hus og med en symbolladet gestus fjernede sin ansigtsmaske, inden han stillede sig op foran kameraerne med tommelfingrene i vejret.

Den coronaramte leder har det efter eget udsagn glimrende, og ifølge hans læge, Sean Conley, har Trump reageret »ekstremt godt« på den medicinske behandling. Præsidenten har selv kaldt den behandling, han har modtaget, en »kur« mod virussen, men egentlig ville han nok have klaret sig fint uden – »Man har ikke rigtig brug for medicin,« forklarede han torsdag til Fox Business Network. Hvilket jo er godt nyt i en situation, hvor antallet af nye smittetilfælde ifølge netmediet Axios er stigende i 23 stater, og der i snit konstateres over 43.500 nye tilfælde dagligt.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information har forskellige udlægninger af krænkelserne, fortielserne og coveruperne hos de Radikale. I denne artikel får vi at vide: "Kort efter fortalte Sofie Carsten Nielsen så, at hun havde erfaret, at der i Det Radikale Venstre var en personalesag, »hvor Morten Østergaard er krænkeren«."
I en anden artikel (https://www.information.dk/indland/2020/10/morten-oestergaard-faeldet-eg...) får vi at vide, at "Den hemmelighedsfulde håndtering blev dog ikke accepteret af flertallet i den radikale folketingsgruppe. Her havde partifællerne nemlig fuldt kendskab til, at krænkeren var Morten Østergaard...".
I aktuelle beretning frikendes Sofie Carsten Nielsen fra at have del i fortielserne om krænkelserne og coverup-forsøget, idet det først var noget hun (for nylig) ”havde erfaret”. Men i den anden artikel var hun medskyldig i løgnene, fortielserne og coverup-forsøgene sammen med hele resten af folketingsgruppen.
Kan vi ikke få det klarlagt. For det er da en vis betydning om hele den radikale folketingsgruppe accepter eller medvirker til åbenlyse løgne, eller om det kun var Morten Østergård, der forsøgte at redde sit eget skind med løgne og fortielser. Mindst én anden i den radikale gruppe, nemlig Lotte Rod, vidste jo at Morten Østergård forsøgte at snyde, og måske er der også to - eller var det tre - andre krænkede, hvis de er med i den radikale folketingsgruppe.
Hvis ikke det var ikke berøringen, men håndteringen, så er hele den radikale folketingsgruppe skyldige – i hvert fald ifølge den ene version af historien.