Læsetid: 3 min.

Ugerevy: Inkompetence er en forklaringsmulighed

Den amerikanske valgkamp skal nok blive festlig, og hvis ikke det var et relativt vigtigt job, Trump og Biden konkurrerede om, kunne man måske nyde det lidt mere
Der er trods alt en vis ironi i fredagens altoverskyggende nyhed om, at Donald Trump er blevet smittet med COVID-19.

Der er trods alt en vis ironi i fredagens altoverskyggende nyhed om, at Donald Trump er blevet smittet med COVID-19.

Yuri Gripas

3. oktober 2020

Det er i sagens natur alvorligt og potentielt farligt for Donald Trump, at han er testet positiv for COVID-19. Men det er også svært – man er vel kun et menneske – ikke lige at tænke, at der også er en vis ironi i fredagens altoverskyggende nyhed. De tre store statsledere Boris Johnson, Jair Bolsonaro og Donald Trump, som ud over en udpræget tendens til populisme også har det tilfælles, at de i begyndelsen ikke tog coronavirussen synderligt alvorligt, er nu alle blevet smittet.

Trump er gået i isolation sammen med sin kone, Melania Trump, som også er testet positiv. Hvilke konsekvenser det får for valgkampen, er selvsagt uvist, men med tirsdagens tv-duel imellem de to kandidater in mente står det klart, at den næppe kan blive værre.

 

Få de bedste historier, indblik i idedebatter og opdag ting,
du ikke vidste, du var interesseret i.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Hanne Utoft
  • Gert Romme
  • Lillian Larsen
  • ingemaje lange
  • Lise Lotte Rahbek
  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • David Zennaro
  • Katrine Damm
Alvin Jensen, Hanne Utoft, Gert Romme, Lillian Larsen, ingemaje lange, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, David Zennaro og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der ikke noget, der er så slemt, så det ikke kan blive værre ;-( ;-)

Mads Kjærgård, Rolf Andersen, Alvin Jensen, Nette Skov, Tommy Clausen, Jakob Silberbrandt, Ole Frank, Lillian Larsen, Martin Rønnow Klarlund, Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Bare det var lige så nemt at adskille og isolere verdens brovtende, populistiske og chauvinistiske magthavere, som det var med papegøjerne, suk..

Ole Svendsen, Alvin Jensen, Nette Skov, Tommy Clausen, Kim Houmøller, Ole Frank, Lillian Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Det kan være, papegøjerne ufrivilligt blev udsat for præsidentdebatten..? ;-)

Alvin Jensen, Jann Ringtved, Ole Frank og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Nike Forsander Lorentsen

Trump, coronan og Nemisis. Tja, Nemesis skal man aldrig udfordre.

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Lillian Larsen

Hvad nu hvis papegøjerne lærer deres gloser videre til andre papegøjer, eller til krager og skader?

Ole Svendsen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Det værste ved Trumps ageren i forhold til Corona-virussen synes nu, at han allerede i februar i år - i et konfidentielt telefoninterview med Bob Woodward i forbindelse med dennes bog, som netop er udkommet - forklarede Bob Woodward, at denne ny virus var stærkt smitsom og absolut dødelig, men at han ikke - for ikke at skabe panik - ville dele denne indsigt med befolkningen .. sic!

Jeg kan ikke lige finde en link til lydfilen, som er offentliggjort, men læs: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54094559

Mads Kjærgård

Og tænk, at man skulle komme i den situation, hvor man sidder og hepper på en republikansk kandidat! Ja verden er underlig!

"Nu vi er ved den teknologiske udvikling, så er Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) kommet til at slette samtlige mails, som frem til den 22. juli er sendt fra de to myndigheder. Alle sendte mails fra coronakrisens start er med andre ord væk. Nogle af dem kan genskabes, men på Statens Serum Institut har man haft så travlt, at det »ikke har været muligt løbende at journalisere alt materiale, hvorfor en del af instituttets historik om perioden var i de slettede, sendte mails. Det finder vi uheldigt«, sagde vicedirektør Ole Jensen."

Det lyder virkelig for søgt. En så vigtig institution som SSI har da en IT afdeling, som løbende tager backup. Derfor skal sådanne slettede mails, da kunne genskabes ud fra denne backup.

"det var Statens Serum Institut, som i 2014 – dengang Sundhedsdatastyrelsen endnu ikke var adskilt fra SSI – som ved en fejl sendte to dvd’er med millioner af vores alle sammens ukrypterede sundhedsdata til den kinesiske ambassade i København."

Hvordan kan man ved en "fejl" først fremsøge store mængder sundhedsdata på danskerne i SSI's IT systemer, Hernæst brænde de meget store mængder sundhedsdata over på 2 dvd'er. Hernæst komme dem i en konvolut og skrive adressen på den kinesiske ambassade uden på kuverten og sende den med posten til Den Kinesiske Ambassade??? Hvem siger, at det var en "fejl"?? Har politiet været inde over og undersøge, hvorvidt der var tale om en "fejl" eller en overlagt handling??? Mon ikke kineserne gerne ville betale mange penge for sådan 2 DVD'er???